E cald, e soare…Poate prea cald, si multi nu tin seama de recomandarile medicilor de a-si proteja capul cu o palariuta sau o basma. Nu da rau nici o umbrela. Poate de aici si unele rabufniri nervoase in spatiul public.

Mai, mai, sa inceapa un razboi. Cum ar suna: “Un razboi in plina vara”. Eu nu stiu ca vreun macel sa fi fost declansat in miezul verii, de obicei se pune mâna pe pusca primavara, toamna! Era doar o paranteza, inainte de a trece la cestiune.

Prin anii ’80, s-a organizat in Bacau primul festival al umorului, cu expozitie de caricatura, cu album elegant, invitati de marca din toata tara. A fost un eveniment remarcabil. Pe coperta I a albumului, imi amintesc, a fost aleasa, de juriu, o caricatura, de altfel si premiata, in care era satirizata invidia: pe un scoclu impunator, un individ statea cu un par si urma sa loveasca in statuia care abia iesea din soclu. Sigur, o caricatura e imposibil de povestit, e nevoie de imaginatie…

PUBLICITATE

Revin si spun: in spatiul virtual (deocamdata) a inceput o polemica intre cei pro si cei contra. Pro Theatrestock, contra Theatrestock. Pro Sigartau, contra Sigartau. Evident, Sigartau manager de teatru. Lupta, festivalul de arte ale spectacolului, denumit – nu stiu de ce – Theatrestock, este la inceput, combatantii nici nu se cunosc bine, si, in loc sa-si vada de ceea ce au de facut: un festival pentru comunitatea bacauana, ca – nu-i asa? – Europa este cu ochii pe noi, si sa numaram mortii, sa recuperam ranitii dupa aceea, ca in orice razboi serios (impreuna cu „generalii”), noi dam cu „parul” de la inceput: si dintr-o tabara si din alta. Daca faci – nu-i bine, daca nu faci, iar nu-i bine!

Cum „razboiul” este in toi, cred ca pâna la victoria finala sau la esec, singura solutie este un armistitiu. Stiti ca si Stefan cel Mare a avut o problema cu ostenii lui la o mare batalie (nu mai conteaza acum motivul), insa le-a amintit ca tocmai a vorbit cu dusmanul – este pe drum – si nu-i bine sa se faca de râs.

Si, Doamne!, câte probleme, frustrari, nervi, nu sunt. Intrati, toti, in lupta, este vorba de imaginea orasului, a teatrului, a bacauanilor. Va puteti rafui dupa aceea. Va puteti sui poalele in cap, va puteti spala rufele in fata teatrului, pe trotuar, daca doriti, dar terminati cu demnitate, cu profesionalism ceea ce scrie pe afis.

Asta asteapta bacauanii de la Teatrul Municipal „Bacovia”: teatru. Nu circ ieftin.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nu vreau sa supar pe nimeni insa numai niste handicapati puteau propune si altii aproba desfasurarea unor spectacole incepand de la ora 2 noaptea.

  2. Toate bune si frumoase cu lipsuri, unele inerente tinand cont de amploare manifestarilor.
    Nu este justificat, ba chiar consider ca este lipsa de respect, sa nu inceapa spectacolele la orele si locatiile anuntate si nici sa nu anunti modificarile in timp util.
    Daca tot avem pretentii (de cultura) nu poti anunta ora de incepere ca fiind ora 24,30 !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ