16 zile de eveniment (1 – 16 august), peste 300 de ore de spectacol, 94 de companii invitate, peste 1600 de artişti din Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Republica Moldova şi Romania, 137 de producţii, 23 de spaţii de manifestare artistică sunt doar câteva dintre coordonatele evenimentului Theaterstock – International Arts Festival Bacău 2015.

Se vor reuni în Bacău într-un eveniment cu adevărat memorabil, pentru a oferi publicului din regiune unele dintre cele mai valoroase spectacole de teatru ale momentului, concerte de muzică clasică, rock, fado, spectacole de flamenco şi world-music Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Elisabeta, peste 50 de companii din zona independentă, companiile internaţionale Compagnie Off, Les Commandos Percu, Deabru Beltzak, Concha Jareno, Compagnie Bilbobasso, Theater Tol, Amanitas Fire Theater, DivadloTeatr, V.O.S.A, Il Posto, Antagon Theater Aktion, Cie Karnavires, Grotest Maru, De factor, Long Vehicle Circus, Barcelona Gypsy Kletzmer Orchestra.

“Aflat la prima ediţie, festivalul îşi propune să devină un spaţiu al întâlnirii artistice şi al exprimării libere. Un spaţiu care valorizează calitatea indiferent de zonă, un spaţiu care reuneşte zona teatrală de stat, cu segmentul independent şi iniţiativa privată, cu arta stradală şi muzica. Este un festival orientat către public, pe care ni-l dorim în număr cât mai mare şi pe care cu siguranţă îl vom avea alături. Este un festival a cărui temă – umbrelă de anul acesta este “We are one”, în ideea în care cred cu tărie că toţi, indiferent de zona artistică din care provenim sau în care activăm, slujim frumosului şi suntem, în ultimă instanţă, modelatori de suflete”, a declarat Anca Sigartău, directoarea Teatrului Municipal “Bacovia”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Bataie de joc la adresa banului public.Vine tanti de la bucuresti si-i prosteste pe consilierii locali ca se va ridica orasul cu acest eveniment.bani multi pe (circ).Super…
  Poate se opreste apa in perioada aia pe la Bacau si se umple orasul de rahat.Dar avem teatru.Dna-ul vegheaza.La ce caldura-i afara in august … la beciul domnesc sigur va fi racoare.-pt toti din lantul slabiciunilor.

 2. Bacauanule, daca-ti sta cultura-n gat, du-te tata in perioada aia la Orbic si simte-te bine. Excelenta initiativa, mai scoatem si noi capul in lume cu ceva notabil in afara de gropi si politicieni corupti.

 3. Sunt foarte multumit ca se organizeaza un astfel de festival. Numai la gandul ca nu ma mai duc sa Bucuresti sa vad productiile teatrale de la National, Bulandra etc. Poate doamna Sigartau schimbati si repertoriul de la Bacau, o rusine nu stiu cine este regizor insa mi-a fost rusine sa vad ce se intampla aici la Teatru. Multa bafta!!!!!

 4. De ce trebuie sa suportam pe langa caldyra infernala din apartamente si galagia de nedescris din centrul orasului.Ce vina au copiii ,batranii si cei care merg dimineata la serviciu,sa nu poata dormi noaptea?
  Cine vrea cultura…sa se cultive…dar nu pe strada…asta e tiganeala

 5. Este altceva (frumos) si in bacau-spectacole teatrale,circ,pirotehnie, toate facute de nemanelisti!
  Este mai bine sa iesi din apartament, in aer liber, pe asemenea canicula! am, remarcat si calitatea publicului in special tineri. Nu se compara cu manelizarea de la “zilele bacaului”!

 6. Excelenta formula de lupta contra vulgaritatii si mediocritatii.Ar fi fost mai buna alta formula organizatorica si altfel distribuite spatiile.Totusi o informare si pe hartie nu doar pe net nu era posibila?Cu cine s-o fi consultat d-na Sigartau dintre liderii culturali vechi din Bacau,caci eu am aflat de Theaterstoch de Magazinul Agricola din blocul meu.Oricum,e ceva nou in “acest oras de gogomani in care eu sunt cel dintai…dintre fruntasii politic”.Ceva asemanator a fost doar Festivalul “Bacovia”de acum cinci decenii.Felicitari,d-na Sigartau!

LĂSAȚI UN MESAJ