A inceput Festivalul International de Jazz Bacau 2015, o premiera pentru orasul nostru. In deschiderea evenimentului, organizat la Teatrul de Vara, vineri seara (6 noiembrie), de la ora 19.00, a urcat pe scena Sorin Zlat Trio, un proiect muzical al pianistului bacauan Sorin Zlat, acompaniat de Razvan Cojanu – bass si Laurentiu Zmau – tobe, in care invitatul special a fost saxofonistul Sorin Zlat SR (tatal).

A urmat, de la ora 21.00, Kenny Garrett Quintet, care a oferit bacauanilor un concert de exceptie, cu participarea muzicienilor Kenny Garrett – saxes (saxofon), Vernell Brown – piano (pian), Corcoran Holt – bass (bass), Marcus Baylor – drums (tobe) si Rudy Bird – percussio (percutie). Timp de doua ore, cu muzica adevarata de gen, Garret a tinut publicul mereu in priza, care a cantat la unison, iar la final a aplaudat indelung in picioare.

Sambata seara (7 noiembrie), Festivalul International de Jazz Bacau 2015 continua, tot la Teatrul de Vara, de la ora 19.00, cu un alt proiect muzical, de data aceasta romano- american, ce va fi coordonat de tropetistul Emil Bazga, iar de la ora 21.00 este programat Al Di Meola – cel mai mare chitarist de jazz, care va canta impreuna cu Peo Alfonsi – guitar (chitara) si Peter Kaszas – percussion (percutie). Biletele la acest concert costa intre 30 si 70 de lei, iar elevii si pensionarii au reducere de 50%.
Atat Kenny Garrett, cat si Al Di Meola canta pentru prima oara in Bacau.

PUBLICITATE

Duminica (8 noiembrie), festivalul se va incheia cu Sarea pamantului – un proiect muzical Romania – Republica Moldova, coordonat de Cezar si Anatol Cazanoi (ora 19.00).

Festivalul International de Jazz Bacau 2015 este organizat de Teatrul Municipal “Bacovia”, cu sprijinul Consiliul Local Bacau, care a alocat pentru sustinerea acestui eveniment suma de 160.000 de lei din bugetul local.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Doar cativa spectatori! Pandele impostorul, s-a ocupat sa adune doar elitele din Consiliul Local! Probabil un gest de lehamite si de revolta din partea bacauanilor impotriva grupului format din conducerea teatrului Bacovia, Anca Sigartau, Tiberiu Serban, Dragos Pandele, conducerea primariei Bacau, Stavarache, Ababei, Tescaru, sustinuti de consilierii pnl, in frunte cu Ilie Barzu! Nu credeti ca ajunge? Ati destabilizat financiar bugetul orasului cu atatea acte de cultura, doar in beneficiul vostru! Va cerem DEMISIA!

  2. Nu va mai saturati sa mintiti si sa calomniati? Probabil faceti parte dintre cei care au intrat cu invitatii. Daca multimea care a aplaudat in picioare minute in sir la finalul unui spectacol superb inseamna cativa spectatori… Dar ce sa stie unul ca tine? Tie nu-ti trebuie cultura. Felicitari si multumiri Anca Sigartau si Dragos Pandele si mutumiri

LĂSAȚI UN MESAJ