In data de 16.02.2016 a fost organizată o actiune pe linia contracararii fenomenului de furt de sare, ocazie cu care in jurul orelor 02.40, pe str. Poet Ion Gramada din loc. Tg. Ocna a fost depistat în flagrant un bărbat de 39 ani, din ors. Darmanesti, care transporta cu un autoturism cantitatea de 1,8 tone bulgari sare, fara a avea documente legale asupra sa.

Din prime verificari efectuate s-a stabilit faptul că acesta, in noaptea de 15/16.02.2016, insotit de fiul sau de 17 ani, si alte trei persoane, s-au deplasat in ors. Tg. Ocna, unde a mers la o societate comercială cu profil extracție sare și, in urma intelegerii avute anterior cu un agent de pază, a mers in incinta societatii, de unde a încarcat cantitatea de 2 tone sare, plătind suma de 800 lei, la patru paznici aflați în serviciu, care i-au facilitat savarsirea infractiunii.

In urma audierii conducătorului auto, acesta recunoaste faptele comise si mentionează că, in prezent, la domiciliul sau, mai are cantitatea de aproximativ 7 tone sare pe care a obtinut-o in acelasi context, plătind agenților de paza, suma de 400 lei/2 tone sare.

PUBLICITATE

Având in vedere faptul ca, din primele verificari s-a concluzionat că in cauză sunt intrunite elemente ce țin de fapte de coruptie s-a luat legatura cu Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, in vederea dispunerii continuarii cercetarilor, fiind emis un mandat de perchezitie la domiciliul persoanei suspecte.

Percheziția domiciliară a fost efectuată impreuna cu lucratorii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau.

Urmare a percheziției la domiciliului persoanei suspecte din ors. Darmanesti, a fost identificata cantitatea de aproximativ 11 tone sare, despre care s-a stabilit ca a fost sustrasă prin acelasi mod de operare mentionat anterior.

Cele opt persoane implicate in comiterea infractiunii, persoane care au participat la comiterea infractiunii in noaptea de 15/16.02.2016 au fost conduse, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau efectueaza cercetari fata de cei patru agenti de pază, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, infractiune prev. si ped. de art. 289, cu referire la art. 309, din C. penal, iar față de conducătorul auto, s-a dispus continuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat si dare de mita, infractiuni prev. si ped. de art. 228-229, alin. 1 si art. 290 cu referire la art. 309 totul din C.penal.

Totodată unitatea de parchet a dispus fata de acesta masura retinerii pe o perioada de 24 ore, urmand ca in data de 17.02.2016 sa fie prezentat in fata Tribunalului Bacau cu propunerea de arestare preventiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. se stie ca romanul este un gurmand din nastere. si daca a fost carne de undeva, ii trebuie omului si sare…fara nu se poate. de cumparat??!? nuuu, cum sa renunte la bugetul pentru rachiu?

  2. Domnule asa ceva depaseste limitele Normalului,,,,!!!!!!!!!
    sa ai in curte 11 TONE de sare si sa mai furi alte 2 TONE,,inseamna ca nu mai este
    GURMAND… este deja PORC,,,,, si trebuie sacrificat,,,,,,
    Probabil vroia sa deschida o salina in curte,,,,,,!!!!!!!

  3. ASTIA DE LA PARCHET AU FACUT CACATUL PRAF…AU ARESTAT UN GAINAR…………DACA AR FI FOST BAIETI SESTEPTI AR FI ARESTAT ADEVARATII HOTI,,,, CEI CARE FURA CU ACTE IN REGULA…..

LĂSAȚI UN MESAJ