Dupa doi ani de procese, instanta a decis ca hotarârea prin care Consiliul Local Tg. Ocna i-a retras lui Valeriu Gafencu titlul de “Cetaten de Onoare al Orasului” este ilegala.

Valeriu Gafencu, supranumit “Sfântul Inchisorilor”, a primit acest titlu in februarie 2009. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” a criticat gestul alesilor locali de a-i acorda aceasta distinctie pe motiv ca Valeriu Gafencu a fost legionar.

Dupa multe discutii si reactii dure in mass-media, Consiliul Local Tg. Ocna i-a retras titlul, stârnind, de data asta, iritarea Fundatiei “Ioan Gavrila Ogoranu”, care cinsteste memoria luptatorilor pentru libertatea si demnitatea natiunii române.

PUBLICITATE

Aceasta a contestat retragerea titlului si a câstigat. Instanta a declarat drept ilegala hotarârea, dar nu din motive privind continutul documentului, ci din cauza ca nu au fost respectati pasii care asigura transparenta si publicitatea, obligatorii in cazul hotarârilor luate de forurile deliberative.

Prin urmare, alesii au posibilitatea sa initieze o noua hotarâre care sa respecte conditiile cerute de lege.

“Inca nu stiu ce vom face, atunci s-au facut multe presiuni, a declarat Stefan Silochi, primarul orasului Tg. Ocna. Mai intâi trebuie sa vedem motivatia Curtii de Apel. Consiliul Local decide, nu decid eu. Daca apare hotarârea instantei o prezentam in fata consilierilor, iar acestia vor lua o decizie.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Chiar asta este prioritatea lui Silochi… sa stea in genunchi in fata celor de la elie wiesel si sa le faca pe plac. Toata treaba e brici in oras, economia duduie, iar el nu mai poate de bine.

  2. Gafencu nu a fost legionar ci simpatizant. A murit torturat in inchisoare! Jegurile care trancanesc sa treaca prin calvarul pe care l-a trait acest om si apoi mai discutam!

LĂSAȚI UN MESAJ