La Muzeul National “George Enescu”, Sectia “Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani se desfasoara in aceasta perioada tabara aniversara de arta plastica, prilejuita de implinirea a 40 de ani de la prima editie.

Infiintata la initiativa pictorului Ilie Boca, sprijinit in demersul lui de oficialitatile locale de la acea vreme Tabara de la Tescani a reunit, de-a lungul anilor, artisti plastici si critici de arta din tara si strainatate, ale caror lucrari au imbogatit patrimoniul muzeistic al judetului Bacau.

Coordonatorul proiectului editiei aniversare este Gabriela Ilas, conservator muzeu, ai carei invitati sunt nume importante ale artei plastice din România si Canada: Ilie Boca, Mihai Sârbulescu (Bucuresti), Cristina Ciobanu, Tudor Marinescu (Bucuresti), Vasile Craita Mândra, Ion Mihalache, Stefan Pelmus (Bucuresti), Dionis Puscuta, Dumitru Macovei, Irina Dascalu (Canada), Alexandru Marginean (Bucuresti), Cristian Macovei (artist foto), Stefan Pristavu, Sorin Purcaru (Iasi), Ovidiu Ungureanu (artist foto). In cele 10 zile, pe lânga activitatea de creatie artistica, cei prezenti in tabara vor participa si la alte manifestari specifice – colocvii, dezbateri, schimburi de experienta, concerte.

PUBLICITATE

Astazi, 2 august, de la ora 18.00, va avea loc concertul Grupului Ensemble, format din Horia Maxim – pian si Mihaela Anica – flaut, la care sunt invitati toti iubitorii de muzica din Bacau si localitatile invecinate.
Pe timpul taberei va fi realizat un film-reportaj document, cu participantii la tabara, autor fiind artistul Ovidiu Ungureanu – Chromatique Photo Studio & Art Gallery.

“Este o bucurie pentru noi ca Tabara de la Tescani, care a devenit un punct cardinal in arta plastica româneasca, a rezistat in toti acesti ani, cu toate greutatile materiale, dar si de alta natura, reusind sa adune, si la aceasta editie aniversara, artisti prestigiosi din toata tara. Ca de fiecare data, lucrarile tuturor artistilor vor putea fi vizionate la Muzeul de Arta din Bacau, cu ocazia unei expozitii – colocviu, organizata la sfârsitul lunii august”, ne-a declarat Dionis Puscuta, presedinte al UAP Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ