Localnicii au fotografiat urmele lasate de urs

Locuitorii din Paladesti-Girleni sunt terorizati de un urs care, de vreo saptamâna, coboara din padure, se plimba pe ulite si sare gardul in curti, in cautare de hrana. “Joi seara, pe la ora 10, am deschis magazinul, ca aveam cumparatori.

Când au iesit baietii au vazut ca ursul daduse bicicletele jos”, povesteste Ghita Nistor. Oamenii au facut galagie, iar ursul a luat-o la vale, pe drum, fara sa se sperie prea tare: “A luat-o prin spatele gradinii, la Oancea, noroc ca nu locuieste nimeni acolo.” Si mai ingrijorat e Lucian Zaharia, care s-a intâlnit cu fiara fata in fata:

“Eu am niste struti si luni seara ma duceam sa le aprind lumina. Am auzit zgomot, dar nu mi-am dat seama ce se intâmpla. Când m-am apropiat, l-am vazut! E un urs tânar, are sub 200 de kilograme.” In prezenta stapânului, câinii au prins curaj si au inceput sa latre, alungând ursul spre padure. Lucian Zaharia marturiseste ca s-a speriat:

PUBLICITATE

“Era la sapte-opt metri de mine! Cum sa nu-mi fie teama?” Ghita Nistor confirma: “El sufera cu inima, era sa cada jos!” Zilele trecute, oamenii l-au sunat pe padurar, iar acesta i-a linistit, asigurându-i ca ursul a fost prins de angajatii Ocolului Silvic Fântânele. “Vorbe, nu l-au prins, luni seara a venit iar. A incercat sa intre la tanti Vergina, la gaini! Plângea femeiea, de spaima!” povesteste Ghita Nistor.

“Sora mea tipa si plângea in casa”

Oamenii cred ca ursul coboara in sat si da iama in gospodarii din cauza ca e flamând: “A intrat si la tanti Mia, care are porci, a mers de-a lungul gardului si a venit incoace, spre drum. Seara de seara, vine!”

De frica, femeile din Paladesti nu mai ies din casa dupa ora cinci. “Si la Bucur a intrat, a sarit un gard de doi metri fara sa-l atinga”, spune Carmen Nistor, ingrozita. Silvia Vladeanu, care are 70 de ani, sustine ca nu s-a mai vazut urs, in Gârleni, pâna acum. Ea nu l-a vazut nici acum, i-a fost teama sa iasa:

“Am auzit câinii latrând, toti câinii din sat latrau. Sora mea tipa si plângea in casa, ca tragea de gardul de la poiata! Au iesit barbatii cu lanternele si l-au alungat. Dimineata am vazut, si eu, urmele labelor. Nu mai iesim din casa dupa ce se intuneca!” Oamenii sunt infricosati, dar si revoltati: “Nu a venit nimeni! Pâna nu omoara un copil, nu face nimeni, nimic!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

  1. Daca a dat jos bicicletele si a mai sarit si gardul “fara sa il atinga” eu zic ca era un urs de la circ care vroia ceva spectacol dar nu avea cu cine…. Era un urs ciclist si campion la saritura in inaltime….. 🙂 Mare ti-e gradina ta Doamne…!

  2. lasati ursul sa va calce/poate va trec oasele/si noi suntem dobitoace/dar cu multe mastere/vai saracul urs, de-ar sti/ca va bagat frica-n oase/poate ca s-ar stradui/in pace sa va lase/uite asa, in presa scrisa/suntem si noi comentati/ba,farfurii zburatoare/in padure-aterizeaza/ba, primarul nu viseaza/decat la bani europeni/drumurile asfalteaza/voturi de la cetateni/ si cu ghita, gio, nicu, gelu si alti cetateni/ursul merge, cainii latra/bravo comunei girleni.

LĂSAȚI UN MESAJ