Crescatorii de albine bacauani mai au termen pâna pe 1 august pentru a depune solicitari in vederea obtinerii de sprijin din partea statului.

Sprijinul este acordat în cadrul Programului National Apicol 2014-2016 din fonduri de la bugetul de stat, dar si din fonduri europene. Beneficiarii sunt apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, organizate în asociatii de crescatori de albine, federatii, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producatori recunoscute, conform legislatiei în vigoare.

Prin urmare, data de 1 august este termenul limita pâna la care forma asociativa care reprezinta crescatorii de albine din judetul Bacau, respectiv Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) filiala Bacau, solicita, anual, ajutorul financiar comunitar si national, pentru actiunile  finantate prin Programul National Apicol pentru perioada 2014 – 2016.

PUBLICITATE

„In cadrul acestor forme de sprijin financiar, apicultorii nu pot solicita sprijinul financiar in nume propriu, direct la APIA, drept urmare, ei trebuie sa depuna anual, la sediul formei asociative unde sunt înscrisi, cereri, prin care solicita sprijinul financiar pentru actiunile decontate prin Programul national apicol în perioada 2014-2016. Asociatia respectiva va depune o cerere pentru toti apicultorii la APIA pâna la data de 1 august”, a precizat Raluca Damian, purtatorul de cuvânt al APIA Bacau.

Prin acest program se doreste sprijinirea activitatilor de profilactica si combatere a varoozei, a analizelor fizico-chimice ale mierii, achizitionarea materialului biologic pentru refacerea septelului apicol care favorizeaza obtinerea produselor apicole de cea mai înalta calitate în stupine, tiparirea si multiplicarea ghidului de bune practici în apicultura precum si achizitionarea stupilor si inventarierea administrativ-geografica si melifera a tuturor masivelor melifere de pe teritoriul României, analiza aspectelor geografice judetene si de infrastructura rutiera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ