Pâna la sfârsitul lunii octombrie a.c., fermierii bacauani trebuie sa depuna cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate în agricultura, aferente trimestrului III. „Din pacate, pentru trimestrul III, niciunul dintre cei 234 de fermieri din judet care au depus, in vara, cererea de acord prealabil, nu a ajuns la noi ca sa depuna cererile de plata. Or, termenul final pâna când pot face acest demers este 31 octombrie, care, desi va cadea intr-o zi de sâmbata, noi vom lucra.

De aceea, recomandam sa vina de pe acum la birourile APIA pentru a depune solicitarile, pentru a nu se produce aglomerari in ultimele zile ale termenului legal”, a declarat Ghita Burlui, directorul APIA Bacau. De retinut ca pentru sectorul vegetal, beneficiarii trebuie sa depuna cererile de plata însotite de situatia suprafetelor si a structurii culturilor pentru care solicita ajutorul de stat. In plus, la dosar, trebuie atasate situatia centralizatoare a cantitatilor de motorina utilizate la lucrari mecanizate; copie a facturilor fiscale de cumparare a motorinei emise de vânzator pe numele solicitantilor; dovada cont trezorerie; copie a documentelor de identitate si/sau a documentelor de înregistrare – în cazul în care au intervenit modificari fata de cererea de acord prealabil pentru finantare; adeverinta în original de la Registrul agricol, cu suprafetele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificari fata de cererea de acord prealabil pentru finantare; adeverinta în original de la Directia pentru agricultura judeteana, pentru suprafetele plantate cu vie nobila – în cazul în care au intervenit modificari fata de cererea de acord prealabil pentru finantare.

Pentru sectorul zootehnic, cererile de plata se depun însotite de situatia centralizatoare a cantitatilor de motorina utilizate pentru sectorul zootehnic, aferenta trimestrului pentru care solicita ajutorul de stat prin rambursare; copie a facturilor fiscale de cumparare a motorinei emise de vânzator pe numele solicitantilor; situatia privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu realizat, întocmita de beneficiar si vizata de medicul împuternicit de libera practica, dupa caz; dovada cont trezorerie; copie de pe cererea depusa de catre apicultori la Consiliul local în vederea asigurarii acestora de vetre de stupina temporare sau permanente; copie a documentelor de identitate si/sau a documentelor de înregistrare – daca au intervenit modificari fata de cererea de acord prealabil pentru finantare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ