Alesii judetului se intâlnesc luni, 28 decembrie, intr-o sedinta extraordinara programata la ora 13, in sala mare a Palatului Administrativ. Peste o treime din punctele aflate pe ordinea de zi sunt informari sau rapoarte.

Astfel, alesii vor analiza noua proiecte, patru informari si doua rapoarte. Primul propus este proiectul privind rectificarea bugetului Spitalului Judetean de Urgenta, al doilea va aproba executia bugetara, iar al treilea punct e o informare privind auditul efectuat de Curtea de Conturi asupra exercitiilor financiare din 2013 si 2014. Un proiect important este cel care vizeaza modificarea tarifului la apa si canalizare pentru toate localitatile prinse in master-plan.

Vor mai fi aprobate tarifele agricole, normele de venit pentru 2016, o organigrama, precum si cota carburanti pentru masinile apartinând CJ Bacau si institutiilor din subordinea acestuia. Desi informarea privind absorbtia fondurilor europene in judetul Bacau ar trebui sa fie cea mai importanta, cu siguranta mult mai aprinse discutii va genera raportul despre modul in care presedintele Dragos Benea a emis dispozitii, in baza Legii 10, pentru terenuri aflate in vecinatatea Sectiei de Pediatrie.

PUBLICITATE

Pe scurt, raportul prezinta situatia proprietatilor si ce prevede legislatia cu privire la retrocedari. Intre altele Legea 10 si normele de aplicare aprobate prin HG 250 stabilesc “prevalenta restituirii in natura” a terenurilor pentru care s-au depus notificari. “Numai in cazul in care aceasta masura nu este posibila” vor fi aplicate alte masuri reparatorii. Raportul a fost intocmit ca urmare a criticilor grupului PNL, care a respins mai intâi proiectul privind evaluarea terenurilor, apoi a ajuns la concluzia ca terenurile sunt necesare SJU, asadar trebuie evaluate si, daca e posbil, cumparate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ