Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) avertizeaza asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidentiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifrauda” si „ANAF”.

Prin urmare, reprezentantii institutiei recomanda ignorarea solicitarilor de la adrese de email cu origine îndoielnica. „Precizam ca inspectorii antifrauda pot accesa aceste informatii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial in cadrul controalelor antifrauda inopinate”, a declarat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

In acest context, DGAF ofera un exemplu de incercare de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. In mesaj, expeditorul anunta ca ANAF a inceput un control la nivelul firmelor online si, astfel, le solicita destinatarilor email-ului documentele societatilor (respectiv, certificatul de inregistrare, actele de identitate ale administratorilor sau asociatilor, un extras de cont bancar, dar nu mai vechi de 3 luni etc).

PUBLICITATE

Toate aceste acte trebuiau trimise, in termen de 24 de ore, la adresa de email anaf.antifrauda@yandex.com, in caz contrar invocându-se aplicarea prevederilor cuprinse la art. 4 din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combatere a infractiunilor de evaziune fiscala.

Mai retinem ca Yandex este o companie ruseasca din domeniul IT, care detine cel mai mare motor de cautare din aceasta tara, inclusiv un serviciu de email.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ