Zona in care s-ar fi produs tentativa de rapire

O copila de nici 10 ani a fost acostată, azi dimineaţă, în jurul orei 8.00, de un bărbat care, iniţial, i-ar fi cerut doar indicaţii cum să ajungă la Autogară.

Ulterior, ar fi invitat-o să urce într-o maşină, însă fetiţă a refuzat categoric.

Deşi bărbatul insista, ea a fugit la Şcoala Al. I. Cuza, unde învaţă, şi a povestit totul învăţătoarei.

Prof. Florin Lazăr, inspector şcolar general, confirmă toate acestea şi chiar felicita familia că şi-a educat copilul cum trebuie să reacţioneze în astfel de cazuri.

Fetiţa este acum în afară oricărui pericol, iar pentru că au fost anunţate şi organele de anchetă, se fac cercetări pentru soluţionarea cazului.

Fetiţa ar fi reţinut şi numărul maşinii, care ar fi din judeţul Argeş.

Ce spun autoritățile

“Fetiţa a venit la şcoală speriată, după incidentul petrecut la câţiva metri de poarta unităţii de învăţământ. A luat legătura cu doamna învăţătoare care era în clasă, i-a povestit situaţia, noi am luat, la rândul nostru, imediat legătura cu poliţiştii de la Secţia 2, care au venit la şcoală, au discutat cu eleva, iar ancheta este în curs”, a declarat şi prof. Anca Sereş, cadru didactic în Şcoala “Al.I.Cuza”, unde învaţă eleva.

Copila a povestit că a fost ademenită şi cu bani de acel bărbat, care îi promitea că o duce la Bucureşti, dar că a refuzat. Chiar s-a smuncit din mâinile acelui individ, a căzut pe trotuar, dar s-a ridicat şi a fugit repede spre şcoală. Se vorbeşte chiar că incidentul a fost văzut şi de alţi trecători, inclusiv de un părinte care îşi ducea copilul spre şcoală, care a strigat la acel agresor să o lase în pace pe fetiţă că altfel va suna la poliţie.

„În acest moment, poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările şi scopul în care a fost abordată minora şi în funcţie de rezultatul verificărilor se va proceda la încadrarea juridică a faptei”, a precizat agent şef adjunct Cătălina Creţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

În faţa acestui incident, Inspectoratul Şcolar a decis să se mai ia şi alte măsuri.

”Am transmis tuturor şcolilor ca la orele de dirigenţie, da şi învăţătorii de la clasă să intensifice orele de educaţie şi pe această linie. Nu facem asta pentru a crea panică, mai ales în rândul părinţilor, dar, repet, faptul că acea fetiţă a reacţionat exact cum trebuie este un exemplu de educaţie foarte bună din partea părinţilor, pe care îi felicit”, a mai adăugat profesorul Florin Lazăr, inspector şcolar general.

Roxana Neagu
Geta Panaite

15 COMENTARII

 1. Felicitări părinților pentru educația oferită și copilei pentru modul in care a reacționat!Asteptam reacția autorităților, nu este posibil sa se întâmple astfel de evenimente in Bacau!!!

 2. Politia,partidele ce fac ca sa-i protejeze pe copii?Nu se mai arata niciunul viteaz?Asta a fost un caz fericit datorita inteligentei copilului dar si a educatiei bune primite de la parinti dar cate cazuri nefericite or fi fost in alte situatii?

 3. Max,urmaresc de ceva vreme articolele din Desteptarea si ti-am tot observat comentariile negative mai la toate articolele la care ai aplicat ca si coment,iti zic doar atat…ESTI UN MARE FRUSTRAT TIMID SI REDUS SOCIAL. P.S : Renunta la butonat telefoanele si mai iesi din casa !!!

  • Cand o sa am nevoie de opinia ta medicala, o sa-mi dau doua palme, sa-mi treaca 🙂 Nenicule, e imposibil matematic ca fiecare persoana dintr-un oras sa fie protejata de cate cel putin un politist. Chiar si daca lasam la o parte adultii, tot ar fi imposibil sa punem cate un politist pe urmele fiecarui copil.

   • Dar nu a cerut nimeni sa fie pazita fiecare frunza din copac,ci doar sa fie mai multa siguranta pe strazi.E normal ca in mijlocul Bacaului si langa Tribunal un copil sa riste sa fie rapit?Daca Politia ar patrula strazile mai des,nu ar indrazni nimeni sa faca asa ceva.Iar partidele sa stea sa doarma la sediile lor.N-au ele treaba cu cetatenii.Cam asta banuiesc ca vrei sa spui…

    • Stimabile, zona in care s-a petrecut incidentul e la doi pasi de Sectia 2 Politie. Ce zona mai sigura poate sa fie in oras? Si totusi s-a petrecut. De ce? Pentru ca sunt categorii de incidente care nu au legatura cu gradul de siguranta de pe strada. Poate sa patruleze din 10 in 10 minute cu tancul pe strada; ramane cel putin 1-2 minute in care sa se poata intampla ceva. Hai sa lasam demagogiile astea ieftine.

     • “Pentru ca sunt categorii de incidente care nu au legatura cu gradul de siguranta de pe strada.”
      N-am auzit o aberatie mai mare decat asta!In fine,eu ma retrag dar e un semn clar ca ai nostri copii nu sunt in siguranta nici in mijlocul Bacaului,langa o sectie de politie.Inseamna ca individului nu i-a fost deloc teama “sa se manifeste”!Ceva i-a soptit ca se poate si acolo!

 4. @ Max: da, copiii si protejarea lor in domeniul public TREBUIE sa fie o PRIORITATE pentru politisti & co. Da, sa supravegheze cei 25.000 + de copii. Care e problema? Dece sunt platiti? Sa stea in strada si sa caste ochii si urechile ca titirezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here