Tenismenii SCM Bacău se pregătesc să revină pe teren. Cel mai sigur, chiar la finalul săptămânii în curs. „Deocamdată, pregătim baza. Facem curat, amenajăm terenurile și ne punem la punct cu toate măsurile cerute”, a explicat antrenorul SCM, Mihai Ciuntea. Măsurile sunt de două feluri. Cele specifice vizează tenisul în proba de simplu și prevăd ca: 1) pe un teren să fie permis accesul a cel mult trei participanți (doi jucători și un antrenor), 2) accesul copiilor de mingi să fie interzis; 3) să nu fie permisă schimbarea terenurilor; 4) jucătorii își vor marca propriile mingi și le vor folosi doar pe acestea la serviciu.

Al doilea set de măsuri sunt de ordin general și impun ca: 1) bazele să fie împrejmuite, 2) fiecare punct de acces să fie păzit; 3) să se facă triajul epidemiologic al participanților la activitatea sportivă și măsurarea temperaturii corporale la intrarea în bază; 4) la accesul în bază sportivii vor fi trecuți pe un tabel nominal pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS- Cov 2; 5) accesul să fie permis numai în funcție de capacitatea bazei pe bază de programări prealabile; 6) accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis/ prin excepție, minorii pot avea ca însoțitor o singură persoană adultă; 7) nu va fi permis accesul public la spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (dușuri, saună, vestiar etc); 8) este permisă funcționarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare și a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligația de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat; 9) fiecare bază va avea asigurată cel puțin o cameră suplimentară (spațiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spații definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului simptomatologie COVID-19.

 

Putem întruni toate aceste cerințe pentru a reporni antrenamentele. E un punct de plecare, în speranța că, peste vară, s-ar putea reprograma unele turnee. În felul acesta, am reintra și noi, ca bază, în circuitul competițional. Dacă nu, atunci măcar turneul pe care-l avem programat în septembrie să-l putem ține.”

Mihai Ciuntea,

antrenorul SCM Bacău

 

 


PUBLICITATE