In ciuda capriciilor vremii, sezonul de primavara la tenis isi continua parcursul competitional. Participant la cea de-a 39-a editie a Turneului ITF de la Medias, Alexandru Manole (SCM Bacau) a cedat in primul tur cu 6-2, 7-6(3) in fata britanicului Jay Clarke, creditat drept favoritul nr. 7 al competitiei. Fratele lui Alex, Bogdan Manole (SCM Bacau) si-a respectat statutul de prim favorit, câstigând la mijlocul acestei saptamâni turneul Rotary Varana Head la U14 de la Focsani.

Bogdan Manole (foto) a trecut cu 6-4, 6-3 de galateanul Lucian Glavasc si cu 6-1, 6-1 de moinesteanul Stefan Scurtu, pentru ca in finala sa-l invinga cu 6-3, 6-1 pe Stefan Andrei (CS Dacia Galati). De la Focsani, urcam mai in nord, la Iasi. La o saptamâna dupa ce s-a impus in turneul de simplu si a jucat finala de dublu din cadrul Cupei “TC Micul As”, tenismenul Stefan Casuneanu (CSM Onesti) a revenit in Copou. De data aceasta, pentru Cupa de Primavara “Ruxandra Dragomir”, turneu de categoria 1. La Seniori, sportivul antrenat de Ovidiu Ciulina l-a invins cu 6-2, 7-5 pe favoritul nr. 3 al competitiei, ieseanul Flavian Butnaru, dar a cedat cu 6-0, 6-4 in semifinale, in fata unui alt reprezentant al gazdelor, favoritul 2, Sorin Rosca (TC Micul AS).

Invingatorul lui Casuneanu a câstigat, de altfel, si Cupa de Primavara “Ruxandra Dragomir” dupa o finala adjudecata cu 6-3, 6-0 contra sibianului Teodor Leahu. Un alt tenismen bacauan, Razvan Olaru (SCM Bacau) a ocupat locul 4 la turneul in sah al categoriei de vârsta 14 ani de la Iasi, dupa o infrângere (5-7, 1-6 cu Dan Nanu) si doua abandonuri.

PUBLICITATE

Turneele continua la foc automat, astfel incât in acest weekend, in Bacau va incepe traditionalul Trofeu Pacific SCM- DJTS, rezervat categoriilor Under 10, 12, 14 si 16. In cadrul competitiei gazduite de SCM Bacau vor avea loc, ca si anul trecut, meciurile de Tenis10 rezervate celor mai mici participanti. Programat sa inceapa sâmbata, 2 mai, Trofeul Pacific SCM- DJTS Bacau se va incheia pe data de 6 mai. Pe 4 mai, in schimb, la Medias vor debuta Nationalele Under 18, la care Bacaul va avea mai multi reprezentanti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ