Daca e iulie, e Trofeul Simba Invest. Ajuns la cea de-a a 12-a editie, turneul de tenis rezervat veteranilor isi va intra in drepturi mâine, atunci când la baza SCM Bacau, gazda competitiei, va avea loc sedinta tehnica. Si in acest an, turneul din Circuitul FRT organizat de SCM Bacau, DJTS si sponsorul unic Simba Invest, va acoperi un numar mare de categorii de vârsta: noua, incluzând si sectiunea feminina, care se va desfasura in sistem Open.

Din pacate, in ultimii ani, sexul frumos s-a aflat in neta minoritate, astfel incât turneul feminin a avut deseori caracterul unui “triunghiular”. “Si anul acesta intâmpinam unele probleme cu Open-ul feminin. Deocamdata, sunt inscrise doar Clementina Hutu, o nelipsita prezenta a acestui turneu de traditie si o doamna din Mangalia, insa, pâna la urma, cred ca numarul de participante va permite desfasurarea Openului in conditii bune”, a declarat organizatorul Trofeului Simba Invest, Mihai Ciuntea. La masculin, in schimb, unde sunt opt categorii de vârsta (-35 de ani, A35, A40, A45, A50, A55, A60 si A65) lucrurile se prezinta bine.

Pâna ieri, se inscrisesera 54 de tenismeni, dar, conform estimarilor, vineri, la ora startului, listele vor cuprinde cel putin 70 de veterani. Pentru moment, cea mai numeroasa categorie este A45 (13 reprezentanti), insa- atentie!- din urma vin puternic participantii de la A65, opt la numar. Spre deosebire de anul trecut, nu vom mai avea placerea de a-l urmari pe Petru Bologa (77 de ani), decanul de vârsta al actualei editii fiind ploiesteanul Gheorghe Petre, care si-a aniversat cei 69 de ani pe data de 12 aprilie.

Bacauanii dau si câtiva favoriti. La A 45 de ani, o cota foarte buna are Cristinel Lungu, iar la A35 este greu de crezut ca Eugen Lupes (foto) va putea ceda locul 1. “Sunt convins ca vor fi meciuri tari, asa cum s-a intâmplat mai mereu si ne bucura faptul ca aceasta competitie continua sa reuneasca tenismeni din intreaga tara.

In ce ne priveste, noi, ca organizatori, onoram traditia si dorinta domnului Cristinel Lungu de a continua acest turneu”, a declarat Mihai Ciuntea, care spera ca si vremea sa tina de aceasta data cu tenisul: “Dupa cum bine stiti, in anii din urma, ploaia ne-a cam dat de furca si ne-a alungat de pe zgura in salile de sport. Acum, n-ar fi o problema cu gasirea unor locatii alternative deoarece este vacanta, iar salile de sport sunt goale, insa este cu totul altceva sa joci pe zgura, doua seturi din trei, sub ochii publicului, care ne dorim ca si de aceasta data sa fie unul destul de numeros”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ