Cel mai inversunat combatant al Trofeului Municipiului Bacau la tenis nu a avut ranking ATP. Doar culoare de cod: galben. Suficient pentru a da peste cap programul fazei finale a turneului ITF dotat cu premii in valoare de 15.000 de dolari plus ospitalitate.

Pâna la urma insa, ploaia a fost invinsa si ea. In primul rând de organizatori, care au mutat in sala finala de dublu, câstigata cu 6-1, 6-4 de românii Patrick Grigoriu/ Costin Paval impotriva perechii formate din spaniolul Joao Walendowski si spaniolul Enrique Lopez- Perez.

Gazdele de la SCM Bacau au mai obtinut ieri dimineata o mica/ mare victorie: au amenajat terenurile intr-un timp record. “La cum aratau terenurile dimineata, nu ma gândeam ca vom mai putea juca. Si totusi, la 12.00, totul era perfect! Felicitari oamenilor de aici: au reusit o chestie incredibila”, a marturisit suedezul de origine etiopiana, Elias Ymer.

Tenismenul care a implinit 18 ani luna trecuta a confirmat si in semifinale parcursul excelent din tururile precedente in care a trecut de spaniolul Lopez-Perez (“cel mai dificil adversar”) si de românii Andrei Crapcenco si Costin Paval. In penultimul act al competitiei, Ymer a dat peste un alt spaniol: favoritul 8, Gomez-Herrera. Suedezul l-a invins pe Gomez-Herrera cu 6-4, 6-4 si se pregatea aseara sa-si treaca in cont cel de-al treilea turneu F 3 din cariera. Primul in valoare de 15.000 de dolari. “Se pare ca România imi poarta noroc. Am mai fost aici o singura data, la un turneu desfasurat la Bals pe care l-am si câstigat”, a declarat Ymer.

Celalalt finalist al turneului organizat de Primaria si Consiliul Local Bacau, SCM Bacau, Simba Invest si Federatia Româna de Tenis a venit tocmai din Republica Dominicana. Dar a meritat drumul facut! Cotat drept favoritul nr. 6, Jose Hernandez i-a eliminat, in ordine, pe Andrei Apostol (venit din calificari), brazilianul Eduardo Dischinger si pe moldovenii Radu Albot (principalul favorit) si Maxim Dubarenco.

In semifinala cu Dubarenco (favoritul 4), Hernandez a revenit fantastic in primul set, pe care si l-a adjudecat in tie-break, pentru ca in al doilea sa se impuna cu 6-4. Accesul in finala a outsider-ilor Ymer si Hernandez a pus lacat pâna si norilor. Sau poate ca, eliminata in semifinale, ploaia si-a strâns loviturile scurte si lungi, indreptându-se catre un alt turneu ITF!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ