Cea de-a 19-a ediție a Trofeului Municipiului Bacău la tenis și-a stabilit primii câștigători. Cei din proba de dublu. Sâmbătă seara, cuplu Alejandro Tabilas (Chile)/ Juan Pablo Varillas (Peru) și-a adjudecat cu 7-6(5), 7-6(4) finala disputată în compania perechii formate din Alexander Merino (Peru) și Manuel Lopez Pena (Argentina).

Finala la dublu, una care a durat o oră și 58 de minute s-a desfășurat pe terenul central al bazei SCM Bacău, spre deosebire de „sferturile” probei de simplu. Din cauza ploii torențiale care a căzut în cursul dimineții, sferturile de finală au fost mutate indoor, la sala Dedeman și s-au încheiat cu următoarele rezultate, Dragoș Nicolae Mădăraș (Suedia)- Alejandro Tabilo (Chile) 6-3, 6-1, Manuel Lopez Pena (Argentina) 7-5, 6-3, Juan Pablo Varillas (Peru)- Călin Manda (România) 6-2, 6-4, Jules Okala (Franța)- Mircea Alexandru Jecan (România) 6-4, 6-3.

Îmbunătățirea vremii, hărnicia și eforturile organizatorilor au făcut ca terenul 1 al bazei SCM să fie amenajat în condiții optime în timp record, astfel încât finala sud-americană a probei de dublu să se desfășoare outdoor.

Dacă vremea nu-și va mai face de cap, terenurile 1 și 2 de la SCM Bacău vor găzdui duminică, de la ora 10.00, concomitent, cele două semifinale de la simplu, Mădăraș- Lopez Pena și Varillas- Okala. Câștigătorii se vor întâlni în finala care va începe după o pauză de o oră și jumătate- două ore din momentul încheierii semifinalelor.

„Sperăm ca vremea să țină cu noi și programul, care și așa a fost dat peste cap, să nu sufere din nou modificări. După toate probabiltățile, finala se va disputa după-masă”, a declarat reprezentantul SCM Bacău, Mihai Ciuntea.

Trofeul Municipiului Bacău oferă premii de 25.000 dolari plus ospitalitate și este finanțat de Consiliul Local Bacău.