Dragos Dima a câstigat editia din acest an a Trofeului Municipiului Bacau, dupa ce l-a invins ieri, in ultimul act al competitiei, pe argentinianul Juan Pablo Paz cu 6-4, 4-6, 6-2

In 2015, finalist. Acum, câstigator. Dragos Dima creste de la un an la altul. Iar ascensiunea vizeaza obiective din ce in ce mai indraznete. “Sper ca in 2017 sa ma vedeti pe Eurosport, la Roland Garros si nu tot in Bacau.

Asta cu toate ca este o placere sa vin aici, unde, in doi ani, am jucat de doua cu trofeul pe masa”, a declarat, mai in gluma, mai in serios, Dragos Dima dupa finala de ieri a Trofeului Municipiului Bacau, câstigata cu 6-4, 4-6, 6-2 contra argentinianului Juan Pablo Paz. Ajuns la premii de 25.000 dolari plus ospitalitate, turneul organizat cu sprijinul Consiliului Local, FRT,SCM Bacau si Simba Invest a reunit si in acest an nume grele. Printre ele, si favoritul numarul 1, Marius Copil, scos din cursa tocmai de Dima, in turul doi, cu un spectaculos 7-6(5), 7-5. In “sferturi”, tenismenul român in vârsta de 24 ani l-a eliminat pe finalistul de acum doua editii, dominicanul Hernandez-Fernandez (6-1, 3-6, 6-1), pentru ca in semifinale, sa treaca de italianul Giustino, cu 7-6(8), 6-0.

PUBLICITATE

“Adevarul este ca ziua de sâmbata a fost masacranta. Am avut doua meciuri, dintre care unul de trei seturi, iar cel de-al doilea, semifinala, incheiata dupa ora 21.00”, a precizat Dragos Dima, care a avut nevoie de trei seturi pentru a-l invinge pe argentinianul Paz in finala de ieri. In timp ce sud-americanul si-a adjudecat puncte dificile, in special pe serviciu, dar a ratat mingi usoare (“scurtele” sale nereusite fiind de generic TV), Dima a facut tezaur din jocul constant bun, speculând si problemele medicale ale adversarului.

“Nu am fost suta la suta apt fizic si mental, insa asta nu umbreste cu nimic victoria lui Dragos, care a meritat succesul”, a subliniat Juan Pablo Paz, care isi adjudecase Turneul Futures de la Galati. Dima, in schimb, e la al doilea Futures consecutiv câstigat, dupa cel de acum o saptamâna, de la Bucuresti.

“A fost un turneu care ne-a pus probleme, in special din cauza ploii, insa cu sprijinul Companiei Dedeman si a celor din Roman care ne-au pus la dispozitie salile lor, am reusit sa ducem totul la bun sfârsit. Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si ii felicitam pe participanti pentru tenisul bun prestat”, a concluzionat “sufletul” Trofeului Municipiului Bacau, antrenorul Mihai Ciuntea. Lui Dragos Dima, victoria de ieri i-a adus un cec de 3024 dolari, in timp ce Juan Pablo Paz a plecat din Bacau cu un premiu de 1780 dolari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ