Turneul de tradiție Cupa DJST-SCM Bacău s-a încheiat ieri, la baza sportivă SCM, ediția 2018 a competiției băcăuane marcând o evoluție îmbucurătoare. Ultima zi de concurs a consemnat următorele rezultate:

-16 ani feminin: locul IV Alexandra Fârțescu (București), locul III Maria Simionică (Iași), locul II Diana Alexandru (Onești) și locul I Delia Macovei (Focșani).

-16 ani masculin: locul IV Ștefan Alistar (Bacău), locul III Mihai Cucu (Bacău), locul II Tudor Musoiu (Brașov) și locul I Mihai Negură (Bacău).

-12 ani dublu fete: Ana Maria Chiriță (Bacău)/ Karina Filipescu (Brașov) locul I și Alexia Filip Hodorogea/ Mateea Constandache (ambele SCM Bacău) locul II.

-12 ani dublu băieți: Lucian Andrei (Iași)/ Tudor Safir (Vaslui) locul I și Isidor Gavriliu (CSS Bacău)/ Daniel Macovei (CSM Moinești) locul II.

Toate cifrele acestui turneu, 67 de participanți din 15 orașe și nu mai puțin de 84 de jocuri, arată creșterea acestei competiții băcăuane și aprecierea specialiștilor din Federația Română de Tenis.

„A fost o ediție mai reușită decât precedenta, din toate punctele de vedere. Se observă o creștere a prestigiului aici la Bacău, probabil prin preocuparea clubului. Acest turneu, pentru categoriile care s-au jucat aici, este la un pas de acordarea categoriei A și, probabil într-un an, doi, va deveni chiar național. Au venit deja jucători în primii 25 în clasamentul FRT, ceea ce ridică nivelul turneului. Evenimentul din Bacău prezintă și alte atracții cum ar fi premiile, condițiile, baza sportivă, organizarea și arbitrajul.”
Lucian Ghia (Brașov), arbitru delegat de FRT la Cupa DJST-SCM

„Am încheiat ultimul turneu pentru copii și juniori organizat de Sport Club Municipal Bacău, concurs care s-a bucurat, ca de obicei, de o participare numeroasă, copii foarte buni care au participat și care au punctat pentru clasamentul intern. Mă bucură foarte mult afluența de participanți, dar îndrăznesc să spun că mă bucură și mai tare numărul crescut de spectatori. Totul a fost foarte bine.”
Mihai Ciuntea, coordonatorul Secției de tenis din cadrul SCM Bacău, director de concurs