Se mai gaseste câte unul sa ne intrebe daca avem vreun dinte impotriva Primariei, de vedem mai mult bubele din capul administratiei, decât meritele. Pai raspunsul e simplu: despre cele bune ziarul a relatat mereu.

Rare, dar demne de relatat. Cât despre cele rele s-ar putea scrie zilnic, fara niciun efort. Ba, uneori, le mai si pasuim, in speranta ca lucrurile vor lua o turnura favorabila in cele din urma. Despre un astfel de „succes” major al administratiei locale vorbim deja de mai multa vreme, in episoade, pe indelete, de parca ar fi telenovela „Tânar si nelinistit”.

E si momentul potrivit sa vorbim din nou, fiindca e final de executie financiara europeana. Bacaul a atras fonduri de la UE ca sa se dezvolte, iar banii trebuiau cheltuiti pâna in acest final de an. Numai ca socotelile europenilor nu se potrivesc cu cele bacauane, o lume aparte, cu reguli proprii, cu standarde proprii de in(competenta).

PUBLICITATE

Drept pentru care banii pentru doua proiecte importante, modernizarea strazii Milcov si a Insulei de Agrement, nu mai pot fi cheltuiti nici daca intreaga administratie ar face tumbe prin centrul orasului. In asemenea situatii, europenii ne iau cashul de la gura si ne determina sa cheltuim din propria traista, ceea ce ne afecteaza pe toti cetatenii, de la vladica la opinca.

Cu alte cuvinte, platim scump incompetenta unor edili preocupati mai mult sa isi dea la geoale, decât sa puna treburile pe roate. Ni se ofera explicatii care se vor credibile, ca absenta primarului din functie timp de câteva luni a provocat probleme, ca nu au fost respectati parametri tehnici, ca unii angajati ai Primariei au pus bete in roate lucrarilor, etc, etc. Ni se dau de doi bani sperante ca europenii ne vor pasui cu banii si ne vor lasa sa ne mai facem de cap si la anul pe cheltuiala lor. Aiurea! Rezultatul palpabil este ca strada Milcov este si acum in ruina, iar insula mai are mult pâna la finalizare, ca sa nu mai vorbim de decolmatarea lacului dimprejur, pentru care nu mai exista bani.

Asadar, tragem linie si adunam inclusiv avariile nesfârsite la caldura, la apa rece, la iluminatul stradal, mai punem birocratia, lipsa de transparenta a actului administrativ, dosarele penale ale alesilor si câteva haite de câini vagabonzi si avem tabloul despre care scriem zi de zi. Pe lânga care nu putem trece nepasatori. Si asta, fara sa avem nimic impotriva Primariei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ