Sectia Drama a Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau a inceput in aceasta saptamâna repetitiile pentru spectacolul “Maria Stuart”, o adaptare dupa textul omonim al lui Friedrich Schiller. Dramaturgul german ilustreaza in aceasta piesa tragicul destin al Mariei Stuart, regina a Scotiei, surprinzând ultimele sale zile de viata inainte de a fi decapitata dupa o lunga incarcerare in Turnul Londrei.

Noua productie va avea premiera la mijlocul lunii septembrie si va marca deschiderea oficiala a stagiunii 2013 – 2014 a Teatrului Municipal “Bacovia”. Spectacolul va fi pus in scena de regizoarea Inna Sokolova-Gordon, din Moscova, director artistic al Teatrului “Scena Rusa”, din Berlin. Proiectul la care lucreaza in aceste zile cu actorii bacauani reprezinta prima sa colaborare profesionala cu un teatru din România. Adaptare si regie: Inna Sokolova-Gordon. Asistent regie: Eliza Noemi Judeu. Scenografia: Cristina Ciobanu si Inna Sokolova-Gordon.

“Am facut cunostinta cu Adi (Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Municipal «Bacovia») si cu Doru (Doru Mares, secretarul literar al teatrului) in urma cu un an si jumatate, la un festival din Bulgaria, unde eu ma aflam cu recitalul «Confesiunile unei masti». Cu trei luni in urma Adrian Gazdaru mi-a propus aceasta colaborare si am acceptat fara sa ma gândesc prea mult, a fost ceva spontan, am simtit ca trebuie sa fac asta” – a declarat Inna Sokolova – Gordon.

Distributie:
Daniela Vrinceanu (Maria Stuart), Florina Gazdaru (Elisabeta), Bogdan Buzdugan (Lester), Dumitru Rusu (Mortimer), Adrian Gazdaru (Paulet).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ