Teatrul de Vară „Radu Beligan” va fi mai „smart”

    De câteva zile, faţada dinspre Parcul Cancicov a Teatrului de Vară „Radu Beligan” a intrat într-un nou proces de reconfigurare vizuală, vechiul desen fiind acoperit, pentru a face loc unui alt proiect artistic. Ideea se încadrează în noul concept al Street Delivery, aflat la a doua ediţie, care se va desfăşura în perioada 24 – 26, în Bacău, cu tema „Smart Cities?”, organizat de Federaţia Tinerilor Bacău, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi Primăriei Bacău.

    Street Delivery Smart Cities va crea un micro-habitat în mijlocul străzii, în aceste zile, Aleea Parcului va fi liberă de maşini şi deschisă pentru pietoni. „Vrem să arătăm calea spre un habitat mai sustenabil prin arte, urbanism, arhitectură și activism social, să regândim un oraș în care se poate trăi cu plăcere, să devină un loc în care tehnologia servește potențialul uman, în loc să-l împiedice”, afirmă organizatorul în manifestul proiectului.

    Din proiect face parte şi reconfigurarea faţadei Teatrului de Vară, cel mai vizibil imobil din spaţiul unde se desfăşoară manifestările din cadrul Street Delivery.

    Autorul proiectului este Cosmin Ionuţ Iluc, un tânăr din Botoşani, convertit de la “construcţii de maşini, la street art, pasionat de desen şi culoare. „Am fost contactat de organizatorii Street Delivery, mi s-a comunicat tema, care se încadrează în viziunea mea despre street art, arta liberă. Este o provocare pentru mine, am încercat să integrez în desenul meu ideea evenimentului, am evidenţiat faptul că într-un oraş, deşi clădirile şi oamenii par a fi la fel, sunt şi oameni mai smart, care văd viaţa, strada, spaţiile, mai luminoase, mai colorate, mai «smart».

    Este o trecere de la ceva vechi, la ceva nou, de la întunecat, la ceva mai colorat. Este o descriere simplă, însă finalul va demonstra, şi prin acest proiect, ideea generală a Street Delivery – Smart Cities”, ne-a spus Cosmin Iluc.