5 decembrie 2023
CulturăTeatrul Bacovia începe stagiunea cu un spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Teatrul Bacovia începe stagiunea cu un spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Teatrul Municipal “Bacovia” anunță premiera stagiunii 2023/2024 cu spectacolul “O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)”

Teatrul Municipal “Bacovia” se pregătește să deschidă ușile unei noi stagiuni pline de emoție și profunzime cu premiera spectacolului “O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)”. Această producție tulburătoare, scrisă de Jon Brittain, cu muzica originală compusă de Matthew Floyd Jones, promite să aducă o perspectivă curajoasă asupra complexității vieții umane.

Premiera spectacolului va avea loc în zilele de 8 și 10 septembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul “Bacovia”. Regia spectacolului este asigurată de Horia Suru, care revine la acest teatru cu o lungă listă de producții de succes precum “We are camera”, “Călin (povestea modernă)”, “Amphitrion 38” și “Crocodil”. Este demn de menționat că în anul 2022, Horia Suru a câștigat prestigiosul Premiu UNITER pentru Regie cu spectacolul “Trilogia minelor”, produs la Teatrul Dramaturgilor Români.Traducerea textului de la spectacolul “O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)” a fost realizată de Bogdan Budeș, cu aranjament, orchestrație și pregătire muzicală semnate de Petre Ancuța. Grafica este opera lui Romulus Boicu, coregrafia a fost concepută de Sophie Duncan & John Ross, iar designul de iluminat poartă semnătura lui Costi Baciu. Scenografia spectacolului este creată de talentata Raluca Alexandrescu.

Printre protagoniștii acestui spectacol se numără și noii actori care s-au alăturat trupei în vara acestui an, prin intermediul unui concurs de actorie. Eva Cosac, Mădălina Mihai, Adrian Ionescu și Marian Dumitru vor fi pe scenă alături de actori consacrați precum Minodora Broscoi, Bianca Babaşa, Alexandru Bodron și Vlad Nicolici.

Muzica live va fi asigurată de trupa 4THEMOMENT, formată din Ana Eliza Tală, Marc Gabriel, Dorin Ghiuță și Adrian Năstasă.

Regizorul Horia Suru subliniază: “Într-o societate în care fericirea pare a fi obiectivul suprem, povestea noastră explorează curajos și sincer aspecte mai puțin evidente ale existenței noastre – complexitatea tristeții, dar și celebrarea rezilienței și a puterii umane de a face față dificultăților.”

Jon Brittain, autorul piesei, este cunoscut ca dramaturg, scenarist de televiziune și regizor. Musicalul său despre depresie, “A Super Happy Story”, a câștigat un Premiu Fringe First și a avut un turneu de succes, iar acum este dezvoltat pentru televiziune.

Spectacolul abordează teme sensibile și are o recomandare de vârstă de peste 14 ani. De asemenea, se avertizează că conține imagini stroboscopice și nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate la acestea.

Biletele pentru această experiență teatrală captivantă pot fi achiziționate pe site-ul oficial al Teatrului Municipal “Bacovia”. Nu ratați ocazia de a fi martorii unei producții remarcabile care explorează adâncimea emoțiilor umane și puterea lor de transformare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri