A inceput I.D. Fest, editia a XIV-a. Dupa o deschidere promitatoare, singurul festival de teatru în limba engleza din România a oferit luni seara bacauanilor prima reprezentatie a acestei editii. În sala Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, trupa bacauana A.C.T. (Minodora Broscoi, Codrin Ciobanu, Claudia Apavaloaei, Horia Pintilescu, Ștefan Secara, Anca Munteanu și Beatrice Goldan) a interpretat “Joaca de-a adevarul“, regia Florin Cobzaru și Raluca Roşu, in scenografia Silvanei Șuteu.

Piesa, semnata de Lia Bugnar, este prima in limba româna prezentata în cadrul acestui festival de teatru. Ea a fost jucata in afara concursului la care participa sase trupe din Bacau, Bucuresti, Suceava si Timisoara. Astazi, vor urca pe scena trupele The Knockers (Suceava) si Brainstorming (București). De la ora 15.00, sucevenii vor interpreta “Freelancers”, scrisa de Eduard Buhac, iar de la ora 17.00 pe scena va fi prezentat spectacolul “Crize”, a carui autor este Mihai Ignat.

Dupa fiecare reprezentatie publicul este invitat sa dialogheze cu actorii sau sa-si exprime impresiile. I.D. Fest isi va trage cortina pe 20 iulie. Pâna atunci, bacauanii sunt asteptati, in fiecare zi, la spectacolele de la Teatrul “Bacovia”.

Madalina Gheta
FOTO: Dan BITIRE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ