Schimbari de la 1 ianuarie 2017 pentru cei care locuiesc in orasul statiune Slanic Moldova, dar si pentru turisti.

Primaria a scos in dezbatere publica proiectul taxelor si impozitelor locale care se vor aplica incepând de anul viitor, asta daca vor trece de sugestiile cetatenilor si votul consilierilor locali.

La capitolul alte taxe, noua conducere a primariei a decis sa introduca mai multe categorii de taxe de parcare, printre care si unele pentru locuitorii orasului, asa numitele taxe de parcari curente in zona de locuit, care inseamna 60 de lei pe an, pentru persoane fizice si tot atâta pentru persoane juridice.

Dar, aceasta taxa nu inseamna automat ca oamenii vor avea parcarile proprii, inscriptionate.

„Nu este vorba despre parcari rezidentiale, acelea rezervate de seara pâna dimineata”, ne lamureste primarul Gheorghe Baciu. In plus, dupa cum el insusi recunoaste, nu exista suficiente locuri pentru fiecare cetatean cu masina. Pentru autoutilitare pâna la 3,5 tone taxa va fi de 120 de lei pe an, iar peste 3,5 tone de 500 de lei pe an, tarife valabile pentru persoane fizice si juridice.

Si turistii vor scoate mai mult din buzunare, pentru ca in loc de 1 leu ora de parcare, turistii care isi lasa autoturismele in zona statiune pâna la pensiunea Izvoare si Hotel Coroana Moldovei vor plati 3 lei ora si maximum 20 de lei ziua. De la pensiunea Izvoare pâna la camping, turistii vor plati 10 lei pe ora.

„Aceasta taxa este pentru turistii care vin la Slanic, deschid portbagajul si manânca si beau. Cealalta de 3 lei se va vedea in intretinerea parcului”, a mai spus primarul Gheorghe Baciu.

Parcarea pentru autocare, microbuze va fi 20 de lei pe ora.

„Aceste taxe sunt doar propuneri. Vor fi in dezbatere publica, noi vom discuta cu cetatenii in cartiere, dupa care vom merge argumentat in fata consilierilor locali. Daca se concluzioneaza ca anumite taxe nu sunt suportabile, le vom reduce cuantumul sau le vom elimina, in functie de ce decide majoritatea. La acest moment, trebuie sa marim veniturile, altfel intram in faliment”, a declarat edilul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

  1. Dar ce frumos se mai gandesc ei sa atraga turistii, “statiunea” o sa prospere in mod sigur. Niste toalete ecologice ar mai merge, evident cu plata. ..pacat ca cei care ar trebui sa gaseasca solutii de a dezvolta statiunea (chiar si tragand cu ochiul la altele tot de la noi) se pierd in solutii infantile, dar nu e nimic nou, asa a fost dupa 89′ tot timpul, asa s-a ajuns aici..

  2. Daca turistii ar fi venit buluc si s-ar fi calcat in picioare prin statiunea Slanic ar fi fost motivata decizia dar asa primarul este fara minte. In loc sa ofere turistilor facilitati el ii taxeaza si ii alunga. Si asa in statiune e pustiu si e o saracie lucie.

  3. 10 lei pe ora? In Bucuresti costa 3.5 lei ora in parcari subterane, pazite si cu camere video (Universitate, Intercontinental etc). Nu stiu ce turisti vin in zona dar va asigur ca nu va plati nimeni 10 lei pe ora sau 20 lei pe zi.

  4. Foarte inteligenti…Va bate vantul de saracie mai abitir…Cine va vrea sa mearga la Slanic se va gandi de zece ori si-si va intoarce buzunarele pe dos.Prostia a distrus o statiune care ar fi fost o perla a Moldovei daca incapea pe maini mai bune…Cu manuta lor slanicenii si-au ales caderea continua…

  5. N-ati inteles: esti taxat cu 10 lei ora doar daca mananci si bei direct din portbagaj! Daca faci consumatie la localurile din Slanic Moldova, platesti doar 3 lei/ora. Genial, nu?

  6. Cata inteligenta are noua administratie!Ce simplu ar fi fost pentru fostul primar Adi Serban sa salveze statiunea de la faliment din taxa de parcare…atat de simplu si totusi nu a facut-o! Oare ce calcule economice au facut pentru ca sunt zile, saptamani la rand cand cei care viziteaza statiunea pot fi numarati pe degete! Pacat pentru aceasta penurie de idei de dezvoltare a statiunii!

  7. In acest caz, trebuie sa plateasca aceasta taxa si cei care lucreaza la primarie si vin ca niste turisti in Slanic Moldova. In Comanesti se plateste asa ceva? TAXA PE AER NU NE LUATI? Nu credeti ca trebuie sa faceti ceva si pentru locuitorii de aici, nu numai sa le luati banii. Si asa este o zona defavorizata si saracia este la ea acasa. Veniti cu idei constructive, nu distrugeti si ce a mai ramas din statiune.

  8. Statiunea e superba e un colt de rai dar saracia este lucie oamenii sunt saraci cu duhul si nu ma refer numai financiar si mental am senzatia ca aici timpul sa oprit .Pe vremea lui raposatu era mult mai frumos si mai animat era plin de turisti nu gaseai un loc de cazare acum insa gasesti caini care se plimba si sunt mai multi decat turistii mai ales in perioada aceasta .noroc de mafiotii din politica care vin si tin tot felul de conferinte ca sa nu zic alceva ca vin si cu amantele tinerele si toate astea pe banii nostri . Sunt deacord ca niste taxe trebuesc insa nu se reflecta nicaieri ,atunci cand platesti vrei sa vezi si unde se duc banii nu mai vorbim de restaurante unde se manaca jalnic la preturi enorm de mari si totul este expirat nimeni nu controleaza nimeni nu vede aici toata lumea e mana in mana

  9. Dezvoltarea durabilă a unei stațiuni turistice, se face cu atragerea de investitii cu fonduri europene. Ce neinspirat a propus aceste taxe?! O sa ocolim stațiunea si le urăm actualilor edili, multa înțelepciune!

LĂSAȚI UN MESAJ