Bacauanii care au câstigat in instanta banii provenind din taxa pe poluare auto si cea pentru emisiile poluante vor primi banii, în transe anuale, pe cinci ani. Mai exact, plata tuturor sumelor, actualizate, (inclusiv dobânzile sau cheltuielile de judecata), devenite executorii pâna la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Cererile de restituire se depun de catre contribuabili, dupa caz, fie la autoritatea fiscala, fie la cea de mediu, stabilita de instanta judecatoreasca. Solicitarea de restituire trebuie sa fie însotita de hotarârea judecatoreasca executorie, în copie legalizata, o copie a actului de identitate si împuternicirea reprezentantului legal, daca este cazul.

Apoi, cererea se va solutiona în termen de 45 de zile de la înregistrare. Atentie, insa, intrucât, mai intâi sa faca plata, Fiscul va verifica daca solicitantul are datorii neachitate, în acest caz realizând compensarile legale.

PUBLICITATE

In cazul persoanelor fizice, plata celor cinci transe se va face, în numerar, la ghiseul unitatii Trezoreriei Statului, in vreme ce firmele vor primi sumele respective doar prin decontare bancara în contul indicat prin cererea de restituire.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Incorect ! Ce ar fi ca la inmatriculare taxa sa fi fost platita tot in 5 ani din momentul inscrierii ? Se putea inmatricula auto ? STAT HOT, EXPLOTATOR !

LĂSAȚI UN MESAJ