Peste 600 de elevi de liceu din Bacau, Moinesti, Comanesti, Tecuci si Snagov au participat marti, 19 aprilie, la cea de-a IV-a editie a Târgului Firmelor de Exercitiu organizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacau la Galeriile Cora. „Firma de exercitiu este un program economic pentru invatare activa.

Elevii gândesc o simulare a economiei de piata, invata in clasa sa infiinteze o firma, sa conceapa un plan de afaceri, sa negocieze si sa faca tranzactii la modul virtual. In aceasta perioada («Saptamâna Altfel» – n.r.) mi se pare cel mai potrivit moment sa organizam astfel de activitati, pentru ca, de fapt, iesim din sala de clasa si facem alt fel de scoala punând in legatura elevii cu comunitatea locala, cu agentii economici si cu invitatii care ne-au onorat cu prezenta la acest eveniment”, a declarat prof. Dana Enache, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau.

Evenimentul a debutat cu un program artistic prezentat de echipa de majorete a colegiului si muzica in interpretarea elevilor de la „Economic”, care au obtinut diverse premii la concursuri de specialitate. La aceasta editie a Târgului Firmelor de Exercitiu s-au inscris cu participare directa si indirecta 119 firme din toata tara, cu o reprezentare din 37 de colegii din 17 judete, iar prezente in mod direct au fost 28 de echipaje.

Participantii au primit premii din partea sponsorilor, tinerii concurând la 11 sectiuni, intre care, cel mai frumos stand, cea mai buna prezentare a firmei in limba româna, cea mai buna prezentare a firmei in limba engleza, cea mai buna mascota, cele mai multe tranzactii s.a. Au fost prezenti si reprezentanti ai Primariei Bacau, prin primarul interimar Ilie Birzu, ai Inspectoratului Scolar Judetean, ai partenerilor si ai sponsorilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ