Liderii PNTCD si-au facut planul de bataie / foto: Ioan Bisca

Liderii PNTCD Bacau au organizat o conferinta de presa in care au abordat doua probleme care vizeaza in mod direct viata cetatenilor. Gabriel Corodeanu, presedintele municipalei PNTCD, s-a referit la criza de locuinte:

“Sunt câteva zeci de apartamente libere in blocurile ANL. Unele stau goale de cel putin doi ani, alte de sase-sapte luni, timp in care sute de cereri de locuinte depuse de tineri nu-si gasesc rezolvarea.” Nemultumiri provoaca si faptul ca cei din blocurile ANL platesc si incalzirea apartamentelor nelocuite, contorul masurând consumul pe scara:

“Am platit peste 300 de lei/luna, in iarna asta, numai pentru caldura, a afirmat Corodeanu. De ce nu acopera Primaria, care le detine, incalzirea lor?” A doua tema a vizat taxa de salubritate, care, dupa disputa Necula-Luchian, se va calcula din nou pe persoana. “Ei au declarat ca serviciile de salubrizare costa 8,8 milioane de lei pe an, iar incasarile 14 milioane. Trecând pe sistemul vechi, incasarile vor fi si mai mari, motiv pentru care PNTCD propune ca toti bacauanii cu vârsta sub 18 ani sa fie scutiti de plata taxei deoarece revenirea la sistemul vechi este o mare lovitura pentru familiile cu multi copii”, a afirmat Corodeanu.

Vineri, solicitarea va fi depusa de PNTCD la Primaria Bacau, iar daca nu va fi urmata de un raspuns se va trece la strângerea de semnaturi. Legat de zona ANL, liderul taranist a propus ca Dragos Luchian si Cosmin Necula, fiind si parlamentari, nu doar candidati la functia de primar, sa initieze un proiect care sa incurajeze vânzarea apartamentelor: “Banii rezultati din vânzare sa fie folositi tot in Bacau, pentru construirea unui bloc nou. In ultimii 3-4 ani nu s-a mai construit nimic!”

In final, Constantin Negru, liderul judetenei PNTCD, a avertizat: “Dupa ce Occidentul ne-a jefuit tara de petrol, de paduri si de alte resurse cu ajutorul Guvernului, acum asistam la sufocarea Sanatatii si Invatamântului. Un popor fara educatie si sanatate e condamnat la disparitie.”

Alte articole