Pietele din Bacau sunt pline de bunatatile taranilor, de la rosii mari si bine coapte, castraveti zemosi si parfumati, fructe de sezon ori trufandale, pâna la pepenii aranjati in gramezi uriase, care parca-i si auzi cum pârâie când dai sa-i tai felii.

Mercurialul legumelor

In Piata Sud, de exemplu, regine acum sunt rosiile, mici sau mari, rotunde sau ovale, cu nuante spre rosu inchis sau portocalii, iar pe ici pe colo, câte o gramajoara din soiul Inima Boului, e drept, cu aparente necomerciale, dar atât de apreciate de gospodine. Preturi pentru toate buzunarele, de la 1,5 lei kilogramul, la 3 lei.

PUBLICITATE

Castravetii, la fel, dupa categorii: daca sunt mai trecuti, ii iei si cu 1 leu kilogramul, dar pe cei abia culesi pe roua diminetii nu-i poti pune in plasa fara 3 lei kilogramul. Mai departe, ardeii grasi, verzi si aromati, se vând cu 2,5-3 lei kilogramul, mai scumpi fiind cei din soiul Capia – 4 lei. Ceapa tânara, de anul acesta, se vinde cu 2,5 lei kilogramul, cartofii noi, cu 1 leu, 1,5 sau 2 lei kilogramul, in functie de calibru. Vinetele tinere se vând cu 3 lei kilogramul, morcovii cu 2,5 lei/kilogram, iar verdeata (patrunjel, marar, leustean) cu 1 leu legatura.

Preturi la fructe

Fructele ocupa un loc special, unele, fiind trufandale, au un pret ca atare. Asadar, capsunele, aduse de undeva din partea Iasiului, au un pret de 8 lei pe kilogram, prunele – 2 lei/kilogram, perele – 6 lei, strugurii – 6,5 lei (probabil si fara prea multa dulceata, dat fiind ca-s din recolta anului trecut), caisele – 4 lei kilogramul, piersicile – 4 lei/kilogram, nectarinele – 4,5 lei kilogramul, merele de vara, ce aduc cu cele de Sf. Ilie – 2 lei kilogramul, pepeni verzi la 1-1,5 lei kilogramul sau galbeni la 1,5 lei kilogramul, iar visinele de Itesti – 4 lei kilogramul.

Mai gasesti si fructe de soc la 3 lei kilogramul, bureti galbiori – 15 lei kilogramul, afine – 15 lei kilogramul, mure -10 lei sau porumb pentru fiert la 1 leu bucata. In rest, multa lume care incearca sa târguiasca, dar fara niciun final, fapt ce-i exaspereaza pe unii comercianti din piete.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Tarabe pline…musterii mai deloc.
    De unde musterii cand preturile in Piata sunt mai mari decat la Supermarcheturi , in conditiile cand acestea platesc tva, impozite, cheltuieli cu energia, personalul etc.
    Produsele in piata ar trebui sa fie mai ieftine fata de Supermarcheturi cu cel putin cu 40-45 %.

  2. Intradevar tarabele sunt viu colorate……avem prea multi colorati si prea putini producatori autentici. De aici si lehametea cumparatorului de a mai calca prin piete. Latram precum ciinii a pustiu si nimeni nu ia nicio masura.

LĂSAȚI UN MESAJ