Prim ministrul Victor Ponta a dat afara 46 de inspectori guvernamentali (atât a iesit dupa aplicarea procentului de 4 la suta, stabilit prin ordonanta), dupa care a plecat in concediu, la mare, intr-o locatie unde nu poate fi gasit de presa.

Din cei 46, care au primit preaviz de 30 de zile, l-am gasit si pe Gheorghe Hura, fost subprefect al judetului Bacau in Guvernul Tariceanu. Parcurgerea listei mi-a creat un semn de intrebare: cine sunt inspectorii cu pricina. Pai, erau prefecti, subprefecti, secretari de stat, subsecretari de stat, fosti sefi pe la agentii etc., numiti pe timpul fostelor guvernari si schimbati de actuala guvernare.

Pentru a nu ramâne pe drumuri, fostii sefi au primit o sinecura guvernamentala, pe posturi caldute, fara raspundere, fara sarcini precise, sunt inspectorii care se plimba prin doua-trei judete si vegheaza la aplicarea politicilor Guvernului in teritoriu. Moda nu-i noua, si pe timpul lui Ceausescu “vegheau” câte doi-trei instructori, unii cu sarcini generale, numai sectorul ideologic si de propaganda avea unul special. Inspectorul are cazare asigurata la un hotel, diurna si masina, daca nu are masina, atunci se foloseste de cele ale Prefecturii sau ale altor institutii descentralizate. Este asa-numitul grup – tampon, când un prefect sau subprefct nu mai este in gratii sau are audiente la ANI sau DNA, se apeleaza la inspectorii guvernamentali, disponibili sa preia o asemenea functie.

PUBLICITATE

Victor Ponta, spuneam la inceput, a plecat in concediu, e normal, fiecare cetatean, care lucreaza undeva cu toate documentele legale (contract, carte de munca) are dreptul la concediu de odihna, ceea ce ma nedumereste este ca a aprobat concediu pentru toti ministrii, locul lor fiind luat de un secretar de stat. In cele mai multe ministere, inlocuitorii sunt mult mai buni decât seful lor, profesional vorbind, numai ca acest lucru nu-l putem pune despre cel care-i tine locul prim ministrului.

M-a apucat cu frisoane când am vazut ca frâiele statului sunt pentru 15 zile in mâna vicepremierului Gabriel Oprea, ministru fara portofoliu, general provenit din caporal. Practica de la guvern de a pleca in bloc, in concediu, nu cred ca se mai aplica in vreo tara, cum sa lasi natiunea fara conducere, mai ales ca este o perioada fierbinte, sunt in derulare mari proiecte, abia a plecat FMI, CFR Marfa este gata de explozie, niste capete de autostrazi ar trebui finalizate, este perioada plina in agricultura, mai sunt examene prin sistemul de invatamânt, ar trebui reparate si igienizate scolile, se pregateste reducerea TVA la produsele de panificatie, peste 70 la suta din populatie abia isi duce zilele.

Guvernul pleaca in concediu, in conditiile in care, chiar si intr-o intreprindere mica sau mijlocie concediile sunt planificate pe toata durata anului. Sa prelungesc ideea si sa afirm ca tara merge oricum, ca merge si asa?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ