România arde, la propriu, iar parlamentarii se piaptana caci se pregatesc de vacanta. Când spun ca tara arde ma refer la seceta care prapadeste culturile si la micii fermieri, care sunt de-a dreptul disperati si care, in putinul timp care le mai ramâne seara, când se intorc acasa, se uita prostiti la dezbaterile hilare care se invârt in jurul functiei “ungureanului” si al pensiilor speciale, aprobate de alesi cu o zi inainte de a intra in vacanta parlamentara.

Iubit si propus de echidistantul Iohannis si de liberalii sai, iubit si de oamenii de cuvânt ai generalului Oprea, ba chiar si de social-democrati, care au simulat a face un boicot, MRU a obtinut voturile necesare si postul de sef al SIE, pe care il râvnea.

Acum incep discutiile despre tradari, despre forta Opozitiei, slabiciunea Puterii si destramarea coalitiei. Intrebarea e de ce nu s-a manifestat aceasta forta si in alte imprejurari, când au fost votate proiecte mult mai importante pentru intremarea anemicei noastre democratii? Cu aceeasi majoritate a fost votat si proiectul privind pensiile speciale, cele de care vor beneficia militarii, personalul diplomatic si functionarii din parlament.

PUBLICITATE

Daca alesii si-au dat lor, de ce sa nu dea si altora? Ca doar e de unde! Categoriilor speciale, ca sa beneficieze de aceasta lege, li se cere sa aiba 25 de ani de vechime in munca, din care 14 in serviciul respectiv. Oamenii obisnuiti se pensioneaza la 65 de ani , cu peste 40 de ani de vechime, si primesc 1.000-1.400 de lei.

Pensia militarilor va fie egala cu media veniturilor obtinute in sase luni consecutive, la alegere, din ultimii cinci ani de munca si e limpede ca vor fi alese lunile cu cel mai mare venit. La aceasta pensie (repet, egala cu salariul) se va adauga un spor de 15 la suta.

Functionarii din parlament, din ambasade si consulate vor avea o pensie care va reprezenta 80 la suta din salariul mediu din ultimul an de activitate, daca au o vechime de 14 ani in serviciu. Care sunt problemele oamenilor de rând, nespeciali, care sunt remunerati cu salariul minim pe economie? Lista e lunga, chiar prea lunga pentru parlamentari, dar cunoscuta de toti.

Viata, in România, are costuri mari, veniturile sunt mici, iar perspectiva e ofilita deja, ca ogoarele Patriei, caci pentru sustinerea investitiilor in irigatii sau in alte proiecte care presupun sa-i ajuti pe oameni, pe micii intreprinzatori (numiti de guvern IMM) pentru ca, dupa aceea, acestia sa se poata ajuta singuri, nu se pot forma majoritati in Parlament.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Oare când vor înțelege consumatorul de manele,om de rând,că fără acțiunea tuturor oropsiților nu se va putea schimba nimic?În 1989 a fost o lovitură se Stat;pe când adevărata Revoluție?…

LĂSAȚI UN MESAJ