Tangoul se dansează în toată lumea, iar Bacăul nu face excepţie. Tangoul argentinian, un hobby relativ nou in oraş, se face remarcat prin profunzime, muzicalitate şi spontaneitate. De trei ori pe săptămână, iubitorii de tango se întâlnesc pentru a învăţa, dansa şi a se relaxa. Fiindcă în tango nu există coregrafie, ci este un dans liber, un dans de improvizaţie, el are mai mult de a face cu muzica, cu stările pe care aceasta le creează şi le simt cei doi în timpul dansului. Secretul tangoului este ce se întamplă în momentul de improvizaţie între pasi: liniştea. Acesta este lucrul esenţial în a învăţa să dansezi tango, dansul adevărat, acela al tăcerii şi urmarea melodiei.

Tangoul argentinian este o modalitate uşoară de a scăpa de stresul cotidian şi a te relaxa, fiind, în acelaşi timp, o formă de comunicare, de socializare. Tangoul ajută oamenii să comunice mai uşor, iar persoanele ajung să îndrăgească tangoul tocmai pentru că le oferă încredere în propriile forţe şi le dă un sentiment de siguranţă de sine foarte puternic. Acest dans ce implică elegantă şi disciplină, este o modalitate de cunoaştere şi a învăţa să fii în armonie cu tine însuţi.
“Tangoul este despre a face linişte în tine şi a face linişte în celălalt”, spune mereu instructorul de tango.

Ceea ce îmi place cel mai mult la acest dans este că poţi fi tu însuţi, iar asta e foarte important. În tango nu există reguli, oricine îl poate dansa.
Se spune despre tango că este pasional, senzual, iar uneori chiar este pentru că fiecare dintre noi avem momente când trăim aceste stări, iar asta se vede mereu în dans. Avem nevoie să impărţim cu cineva momente de linişte şi pace interioară, să ascultăm acceaşi melodie îmbrăţişaţi şi să ne lăsăm purtaţi de sunetul muzicii.

“Tangoul este o chestie personală. Dansezi aşa cum eşti. “

Gilbert Iscu este fondatorul primei şcoli de tango din România, TangoTangent, cea mai activă şi importantă şcoală de tango din ţară. El vine în Bacău săptămânal, oraşul său natal, pentru a ne învăţa paşi de tango.

Clubul Tango Social Club Bacău, înfiinţat în noiembrie 2012, a strâns numeroşi cursanţi, oameni educaţi, serioşi, cu preocupări frumoase, care fac din Bacău un oraş mai creativ, mai elegant.

Raluca Pichiu,
anul III, Traducere şi Interpretare,
Facultatea de Litere,
Universitatea „Vasile Alecsandri” din BacăuPUBLICITATE