– luna lui gustar a inceput cu o sarbatoare in marea familie a tanchistilor bacauani

Batalionul 631 Tancuri “Oituz” a aniversat 97 de ani de la infiintarea armei tancuri in armata României. Pasionatii de arme care au dorit sa surprinda momente din viata militarilor, au avut ocazia sa paseasca in curtea unitatii, fara restrictii. Incepând cu ora 11.00, vizitatorii au fost primiti chiar de catre lt.col. Marius Marian, cdt. Batalionului 631 Tancuri si condusi catre sala in care li s-a vorbit despre istoria unitatii si rezultatele militarilor bacauani.

Oaspetii au avut ocazia sa vada de aproape o parte din armamentul folosit de tanchisti si blindatele acestora. Din istoria Batalionului 631 Tancuri, bacauanii au retinut ca este o unitate de lupta, din categoria fortelor de generare-regenerare, subordonata Comandamentului Brigazii 15 Mecanizate. Militarii din Bacau se instruiesc pentru a fi in masura ca la ordin sa actionize in cadrul Brigazii 15 Mecanizate pentru executarea misiunilor tactice standard, sarcinilor specific, sarcinilor implicite ca forta de manevra pe timpul operatiilor defensive, offensive, intermediare si de stabilitate si sprijin.

“Este o zi speciala pentru noi cu atât mai mult cu cât activitatea de fata face parte dintr-o serie de manifestari prilejuite de aniversarea a 140 de ani de existenta a Brigazii Mecanizata “Podu Inalt” Iasi, esalonul superior. Bacauanilor care ne-au trecut pragul le-am prezentat aspecte din viata tanchistilor, iar cei mai curiosi au avut ocazia sa tina in mâna o mitraliera folosita pe tanc si au putut urca intr-un utilaj blindat”, declara lt. col. Marius Marian, cdt. Batalioanul 631 Tancuri “Oituz” Bacau

Discursul inflacarat al colonelului in retragere George Gheorghiu le-a aratat celor prezenti ce simte un militar adevarat, atunci când vorbeste despre arma lui.

In decursul anilor, in cadrul batalionului s-au desfasurat numeroase activitati de pregatire si de instructie, trageri de lupta cu armamentul de pe tanc, aplicatii cu si fara tehnica de lupta, exercitii tactice organizate si conduse de alte esaloane. Tanchistii bacauani s-au evidentiat pozitiv in privinta gradului de pregatire, iar ca o recunoastere a modului exemplar de indeplinire a misiunilor, Batalionului 631 Tancuri i s-a conferit “Emblema de Onoare a Fortelor Terestre”.

"Luna august debuteaza cu o atmosfera de sarbatoare la Batalionul 631 Tancuri „Oituz”. Unitatea militara cu sediul in…

Posted by Nicu Chiriac on Monday, August 1, 2016


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ