In urma cu zece zile, o adolescenta de 15 ani din Tamasi sesiza Politia ca a fost agresata sexual de tatal vitreg. Politistii l-au retinut pe barbatul acuzat de viol si l-au trimis in fata procurorilor.

In acest timp, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau au facut o ancheta sociala si au constatat ca fetita si fratii sai ramasesera singuri, mama fiind plecata in strainatate, la munca.

Toti minorii au fost preluati in regim de urgenta deoarece nicio ruda nu a dorit sa-si asume raspunderea de a-i ingriji. Fetita violata a intrat intr-un program de consiliere psihologica.
Cercetarile au continuat si angajatii DGASPC, impreuna cu cei ai Primariei Tamasi, au reusit sa o gaseasca pe mama in Germania si sa o contacteze. Dupa ce a discutat cu specialistul care coordona cazul, ea a decis sa se intoarca in tara.

PUBLICITATE

Ajunsa in Bacau, femeia s-a prezentat la directie. Ea a dat informatii despre situatia familiei, apoi a declarat in scris ca va avea grija de copii si i-a preluat de la Centrul de servicii in regim de urgenta, unde erau ocrotiti.

Acum, si mama, si copiii se afla in Horgesti, la bunica materna. Cazul a ramas in monitorizarea specialistilor DGASPC Bacau si ai asistentului social din Primaria Horgesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Ca de altfel in toate comunele judetului! In primariile rurale sunt angajati doar nespecialisti sau rude ale primarilor si viceprimarilor! O administratie de doi bani precum sunt si salariile! Platiti administratia locala si va fi concurenta pe posturi. Autentica nu de fatada! Primarii si viceprimarii sa aiba cele mai mici salarii! Nu sa vina pt venituri, ci din respect pt comunitate!

  2. Pacat de copii,Mama e o parasuta care umbla dupa barbati,Si nenorocitul care si batut joc nu lam vazut niciodata treaz,si era doar o chestiune de timp pana sa se intample asta.

LĂSAȚI UN MESAJ