14 iunie 2024
Zona zeroNew PressTabloul sufletului 

Tabloul sufletului 

Ce este omul? Ce reprezintă el? Această întrebare l-a preocupat, probabil, și pe artistul Adrian Mircea Paiu pictând tabloul din imagine, una dintre lucrările mele preferate din expoziția ”Retrospectivă”, pe care o puteți vizita la Galeria ”Alfa” Bacău.

Din momentul în care am vazut acest tablou, idei și emoții mi-au invadat mintea. Modul în care fundalul se îmbină cu detaliile picturii este de admirat. Poți vedea omul, în spatele său se află haina, iar în față, ceea ce ar putea fi cunoștința. Toate acestea sunt paralele în fața unei ferestre. Între toate aceste elemente trece o undă de lumini.

Și acum, răspunsul la întrebarea ”Ce reprezintă omul?”. Nimeni nu poate răspunde cu adevărat la o astfel de întrebare, dar putem presupune. Eu sper și cred că omul este mai mult decât haina și decât orice lucru material. Este mai mult decât corp și mai mult despre  cunoștiințe. E suflet. Sufletul este unda ce trece mai departe, dincolo de orice iluzie ce ne face să credem că “e ceea ce ne reprezintă”.Aceste idei mi-au apărut în minte doar urmărind pentru câteva secunde opera de artă. Sunt sigură că și alte idei, mult mai mărețe, pot fi inspirate privind tabloul.     Domnul Adrian Mircea Paiu rămâne o inspirație pentru noi toți și sufletul lui va fi cumva, și în acest tablou, și mai departe, chiar dacă nu se mai află printre noi. Dar încă mai puteți admira picturile domnului Paiu, pentru o scurtă perioadă, la Galeria de artă ”Alfa”, a Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău.

 

Text: Andreea Turcu, elevă, în clasa a VI-a, la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

 

Foto credit: Maria Narcisa Pal, elevă, în clasa a VI-a, la Colegiul Național de Artă ”George Apostu” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

 

 spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri