Lemn, desen, pictură, sculptură. Un loc minunat, un loc de poveste. O poveste care a început de mai bine de 10 ani, la Stănişeşti, acolo unde s-a născut (20 decembrie 1934) marele artist George Apostu, un urmaş al şi mai celebrului Constantin Brâncuşi.

Plecat din ţară, George Apostu s-a stabilit şi a creat cea mai mare parte a operei sale la Paris, casa părintească devenind muzeu prin strădania nepotului după soră al artistului, Dinu Apostu şi al soţiei acestuia, Maria. Tot aici, în fiecare an, se organizează o tabără de creaţie, unde sunt invitaţi mari artişti consacraţi, dar şi tineri creatori, care, la fel ca Apostu, folosesc drept materie primă lemnul de stejar din pădurile din apropiere. Operele care ies din imaginaţia, talentul şi dragostea faţă de înaintaşul lor rămân în curtea Casei memoriale, unde a luat deja fiinţă un muzeu în aer liber, o Dumbravă numită Stejar, loc liber destinat artelor.

La ediţia din acest an, a VI-a, care se desfăşoară în perioada 22 august – 2 septembrie, participă artiştii Lucia Juncu – pictor, Laurenţiu Mogoşanu şi Nicolae Popa – sculptori, ale căror lucrări, create dintr-un copac vrajit, în care vom găsi, frumuseţe, mângâiere, odihnă şi fericire, vor îmbogăţi Muzeul-Grădină de la Stănişeşti. Vernisajul expoziţiei şi spectacolul de muzică şi poezie vor avea loc pe 2 septembrie, începând cu ora 16.00.