Zilele acestea se fac pregătiri pentru cea de-a doua ediție a Taberei de Scupltură „George Apostu“, programată să aibă loc între 22 august și 1 septembrie. Manifestarea este inițiată de Dinu Apostu, nepotul marelui sculptor băcăuan și este sprijinită de Consiliul Județean Bacău și Primăria Stănișești.

Vor sculpta și vor dormi în casa lui Apostu tineri artiști și profesori universitari de la universitățile din Iași și București. Sunt așteptați la eveniment și critici de artă din Bacău.

„Cu resurse puține încercăm să facem multe. Avem deja confirmarea prezenței unor tineri sculptori, precum Ana Maria Negara, Iosif Antal, Gheorghe Săncescu. Se va sculpta în aer liber în condiții asemănătoare și în același loc în care a creat cu decenii în urmă George Apostu. Pentru elevii din Colonești și Stănișești vor fi organizate vizite la casa memorială, unde le vor fi prezentate câteva opere, aduse special pentru acest eveniment“, a spus Dinu Apostu.

PUBLICITATE

Autoritățile locale din Stănișești intenționează să organizeze o petrecere în aer liber la încheierea taberei, cu muzică populară, mici și bere, la care să participe toată suflarea din comună.

Mircea Merticariu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ