Nouă proiecte, 12 echipe, sute de susținători. Toate, reunite sub același nume: Swimathon Bacău. Evenimentul organizat anual de Fundația Comunitară Bacău ca o campanie de strângere de fonduri prin înot și-a consumat vineri seara, la Bazinul de Natație, ediția cu numărul șase. Noi cauze, același entuziasm din totdeauna.

„Printr-o acțiune de tipul Swimathonului, sute de oameni susțin cauze care, grație interesului și implicării lor, reușesc să ajungă în lumina reflectoarelor.

Esența acestei manifestări e următoarea: «Puterea este la tine»”, a concluzionat organizatorul Mihai Căprioară. Ambasadori de la distanță precum Andreea Marin, Paula Seling sau Dan Perjovschi, ambasadori prezenți la fața locului, așa cum s-a dovedit Adrian Iordache, foști sportivi de performanță de genul înotătoarei Simona Axinte (fostă Păduraru), a gimnastei Andreea Acatrinei sau a luptătorului Sorin Tașcă, adulți sau copii aflați la vârsta primului ghiozdan, cu toții au pus umărul la reușita ediției din 2018 a Swimathonului. Ca de obicei, însă, galeriile au făcut deliciul și…diferența, cu precizarea că, în acest an susținătorii Fundației „Don Bosco” au oferit un show de zile mari, aplaudat la scenă deschisă de toți cei prezenți.

În clasamentul final, primul loc a fost ocupat de Asociația „Lumina” (cu proiectul „Uniți în fața bolii”), care, prin efortul echipei formate din angajați ISU, a parcurs un număr de 82 de ture de bazin, devansând echipa Colegiuului Național Ferdinand („IT pentru toți”), cu 74 de ture și echipa de pe locul 3, Connect S, reprezentând Fundația Comunitară Bacau, cu 64 de ture. De câștigat, au câștigat însă toți cei prezenți și, mai presus de toate, comunitatea băcăuană, așa cum a subliniat și cântărețul de muzică populară George Cojocărescu, care a îndeplinit cu succes rolul de prezentator al acestei ediții.

Proiectele prezente la startul Swimathonului 2018: „Uniți în fața bolii” (Asociația Lumina), „O șansă pentru Andrada” (Asociația „Barrier”), „Ansamblul Folcloric de copii din comuna Sarata” (Grup de Inițativă), „Înotăm să facem Istorie” (Asociația 37 Târgu-Ocna), „Fii Ș.I.C., nu M.O.J.I.C” (Asociația Parinților Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”), „Fii tu șansa mea” (Fundația Don Bosco), „Vreau Acasă!” (Asociația Bronx People), ”IT pentru toți” (C. N. Ferdinand I) și „Connect S” (Fundația Comunitară Bacău).

Mai multe detalii despre ediția 2018 a Swimathonului Bacău puteți găsi în ediția de luni a cotidianului „Deșteptarea”.

Alte articole