Ediția din acest an se va desfășura vineri, de la ora 17.00, la Bazinul de Natație din Bacău și propune interesului public un număr de nouă proiecte. Printre ambasadorii evenimentului figurează Andreea Marin, Paula Seling și Dan Perjovschi.

Swimathon continuă să facă valuri pentru comunitatea băcăuană și în 2018. Organizat anual de Fundația Comunitară Bacău ca o campanie de strângere de fonduri prin înot, evenimentul a ajuns la cea de-a șasea ediție care va avea loc astăzi, de la ora 17.00, la Bazinul de Natație. Ca de obicei, interesul este unul viu. Pe tapet există nouă cauze și proiecte locale, care adună în jurul lor 11 echipe participante și sute de susținători. Printre ambasadori figurează Andreea Marin, care militează pentru proiectul „Fii Ș.I.C., nu M.O.J.I.C (mincinos, ofensiv, jignitor, impertinent, critic)” al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, Paula Seling, susținătoarea cauzei „Vreau Acasă!” a Asociației Bronx People, și Dan Perjovschi, reprezentantul proiectului „Înotăm să facem Istorie”, derulat de Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna și Asociația 37.

„Ediția din acest an a Swimathon-ului este una care propune, printre altele, cauze ce nu ar fi apărut dacă n-ar fi existat acest context de strângere de fonduri. Totodată, aș vrea să remarc că ediția din 2018 depășește granițele Bacăului și că ea supune atenției și proiecte în care istoria, cultura și activitatea artistică fac front comun, așa cum este cel al Colegiului Național «Costache Negri» din Târgu-Ocna”, a declarat organizatorul evenimentului, Mihai Căprioară.

Iată cele nouă proiecte prezente la startul Swimathon-ului: „Uniți în fața bolii”, „O șansă pentru Andrada” (Asociația „Barrier”), „Ansamblul Folcloric de copii din comuna Sarata” (Grup de Inițativă), „Înotăm să facem Istorie” (Asociația 37 Târgu-Ocna), „Fii Ș.I.C., nu M.O.J.I.C” (Asociația Părinților Șc. Gimn. „Ion Creangă”), „Fii tu șansa mea” (Fundația Don Bosco), „Vreau Acasă!” (Asociația Bronx People), „IT pentru toți” (Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău) și Connect S (Fundația Comunitară Bacău).PUBLICITATE