Doua sute de tineri s-au adunat, miercuri, la Sala Ateneu, pentru a participa la ”Graduation Day”, eveniment organizat de FSC Bacau pentru liceenii din mediul rural care sunt inclusi in programul de burse sociale si voluntarii care, absolvind clasa a XII-a, vor incheia stagiul in cadrul organizatiei.

“Cu sprijinul sponsorilor si al partenerilor implicati in acest proiect, organizatia noastra a reusit sa ajute in acest an scolar 109 tineri din mediul rural sa-si completeze studiile pentru a-si cladi un viitor”, a explicat Ionut Chirita, coordonator PR. La “Graduation Day” au participat parteneri implicati in proiect, ziaristi, reprezentanti ai ISJ Bacau si ai liceelor in care invata bursierii.

Treizeci de tineri bursieri care au terminat liceul si ies din programul de burse, precum si altii care s-au remarcat in timpului anului scolar 2013-2014 prin rezultatele obtinute au primit certificate de absolvire si medalii. Un moment special a fost ceremonia de absolvire a programului de voluntariat pentru 30 de tineri care au terminat in acest an clasa a XII-a.

“Evident, cei care isi vor continua studiile in Bacau vor ramâne aproape de organizatie, insa vor fi multi cei care vor opta pentru centre universitare mai mari si care merita apreciati si felicitati la final de stagiu de voluntariat”, a afirmat Ionut Chirita. Seara a fost presarata cu momente artistice realizate de voluntari si de beneficiari ai FSC, care, impreuna au sarbatorit absolvirea cu succes a liceului sau a anului scolar.

Bursier la “Johann Wolfgang Goethe Universitat”

Unul dintre laureatii FSC a fost S. L., student in anul III la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi. Tânarul a obtinut rezultate foarte bune la facultate si a aplicat pentru o bursa Erasmus in Germania la “Johann Wolfgang Goethe Universitat”, Frankfurt am Main. El a devenit beneficiarul FSC in toamna 2009, când era elev al Colegiului “Henri Coanda”.

Provine dintr-o familie rroma din mediul rural, cu 8 copii, fara venituri si cu un grad scazut de scolarizare si sufera de o hipoacuzie severa care inseamna dependenta de aparatul auditiv. Cu toate acestea, el a aratat o determinare si o dorinta de a invata incredibile, obtinând o mentiune la Olimpiada Nationala de rromani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ