De la inceputul anului, mii de masini au fost verificate, in trafic, de echipele mixte formate de angajatii Registrului Auto Român si Politiei Rutiere.

Actiunile de control au fost facute in scopul eliminarii din trafic a vehiculelor care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.

„În urma actiunilor de control, desfasurate în primele 10 luni, în judetul Bacau, inspectorii RAR au descoperit 121 vehicule (din 2.029 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situatii, una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Român”, a declarat Iza Tache-Gherhes, purtator de cuvânt la RAR.

PUBLICITATE

In urma acestor verificari, s-a constatat ca 67,37 % dintre vehicule aveau diferite neconformitati de natura tehnica sau legate de acte. Cele mai multe probleme – 53,52% – au constat in proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la directie, defectiuni ale sistemului de frânare.

In plus, circa 10 la suta prezentau probleme in privinta poluarii, iar doar 1,13 la suta au avut nereguli legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea). La fel de grav este ca multe dintre masinile verificate aveau inspectia tehnica periodica (ITP) expirat sau fals. In consecinta, in urma controalelor efectuate, Politia Rutiera a fost nevoita sa retina 541 de certificate de înmatriculare, 4 permise de conducere, si sa aplice 823 amenzi. Sanctiunile au fost aplicate exclusiv proprietarilor vehiculelor la care inspectorii RAR au gasit neconformitati tehnice sau legate de acte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ