Ghiță Burlui directorul executiv al APIA Bacău

Angajații Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au demarat, în această perioadă, controlul la faţa locului pentru Cererile Unice de Plată depuse de agricultorii băcăuani. Scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un eşantion de cereri, condiţiile de acordare a sprijinului financiar.

„La nivel de județ, sunt 230 ferme incluse în controlul clasic, pe teren, iar 165 ferme sunt verificate prin teledetecție, cu ajutorul satelitului sau al avionului. În total, sunt 6.764 de parcele, din care 1.906 în zona de munte. Datele obținute în urma acestor verificări vor fi comparate cu cele din declarațiile fermierului.”
Ghiță Burlui, directoul APIA Bacău

Pentru respectarea termenului stabilit privind finalizarea controalelor pe teren, funcționarii din cadrul serviciului control pe teren și inspecții ale Centrului judeţean APIA Bacău au fost pe teren inclusiv în zilele de 16 şi 17 august (considerate libere legale), urmând ca angajații să recupereze timpul lucrat, în condiţiile legii.

Fiecare verificare la fața locului va fi obiectul unui raport de control ce va permite revizuirea detaliilor verificărilor efectuate și întocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele și alte obligații. „Rugăm fermierii să colaboreze, în această perioadă, cu specialiștii APIA, pentru a realiza programul de verificare stabilit. De asemenea, dorim să mulțumim pe această cale tuturor pentru înțelegere și sprijin”, a încheiat directorul Burlui.