Camera de Comert si Industrie Bacau a anuntat incheierea unui amplu proiect adresat femeilor aflate in cautarea unui loc de munca.

Denumit „EGALitate de sanse pe piata muncii – EGAL”, proiectul s-a derulat la nivel national, in trei regiuni importante din tara – Nord-Est , Centru si Sud-Vest. Prin acest proiect s-a urmarit cresterea oportunitatii de angajare a 738 de femei din toata tara, dintre care 246 in regiunea Nord-Est (marea majoritate din judetul Bacau), prin asigurarea accesului egal la ocupare si construirea unei cariere profesionale.

„Desi noi nu am avut ca tinta scrisa in proiect angajarea cursantelor, la final de proiect, am avut satisfactia sa constatam ca 25 de persoane si-au gasit un loc de munca, dintre care 12 au folosit certificatele eliberate cu ocazia participarii la cursuri. Mai mult, o persoana a reusit sa-si infiinteze o firma”, a declarat Mihai Tulbure, director la Camera de Comert Bacau. Proiectul s-a derulat pe perioada a 18 luni, grupul tinta fiind cele peste 730 de femei din toata tara.

PUBLICITATE

Pe regiunea Nord-Est, 150 de cursante s-au calificat in meseriile de lucrator in alimentatie publica si lucrator in comert, iar 96 in antreprenoriat. De retinut ca, in afara orelor de teorie, cursantii au participat la activitati de pregatire practica in restaurante renumite din Bacau si in unitati de tip hypermarket, beneficiind, totodata, de cunostintele si experienta personala ale unor persoane renumite din aceste domenii, cum ar fi Teodor Stoleru, un master chef al Bacaului, si Andreea Feraru, profesor universitar la Universitatea „Vasile Alecsandri”.

„M-au ajutat foarte mult informatiile din curs, ca parte practica, pentru ca, efectiv, nu stii de unde sa incepi când deschizi o afacere. Sunt informatii pe care nu ai de unde sa le iei. Degeaba cauti pe internet sau daca te duci la autoritati te trimit dintr-un loc in altul. E mai complicat. Asa, iei totul de la oameni profesionisti, care sunt in sistem si stiu exact cum trebuie sa procedezi.”
Silvia Cretu Ghergut, participanta la cursurile din acest proiect

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ