UPDATE: Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva a celor 16 indivizi, 12 barbati si 4 femei, retinuti de politisti sub acuzatia de inselaciune prin jocuri de noroc de tip „alba neagra”.

Mandatele au fost emise pentru 30 de zile, pentru constituire de grup infractional organizat si numeroase fapte de inselaciune.

Acestia actionau in zilele de duminica, in Târgul auto din cartierul Serbanesti, si au pacalit 27 de persoane care au crezut ca pot câstiga la acest joc si au pus pe masa sume de bani cuprinse intre 50 si 5.400 de lei.

PUBLICITATE

Suspectii au intre 15 si 48 de ani si au fost urmariti de politisti in ultimele saptamâni.

Stirea originala:

Polițiștii de investigații criminale din Bacău au acționat pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda jocului de noroc “alba-neagra”. 16 membri ai grupării au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au organizat o acțiune de amploare în vederea depistării unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune prin metoda jocului de noroc “alba-neagra”.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost conduse în vederea cercetărilor 16 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 48 de ani, toate din județul Bacău.

În fapt, din luna februarie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în Târgul auto din municipiul Bacau, acționează un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelaciune, prin practicarea ilegala a jocului de noroc de tip “alba-neagra”.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că bănuiții ar fi acționat în grup și prin practicarea jocului de noroc tip “alba-neagra” ar fi înșelat 27 de persoane cu sume de bani cuprinse între 50 de lei și 5 400 de lei.

Față de cei 16 bănuiți s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe langa Tribunalul Bacău cu propunerea de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R și D.I.P.I.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul G.M.J. Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. E adevărat ca nu au făcut aceste lucruri,dar de aici se poate ajunge la astfel de fapte grave.Și prietene,ceea ce fac ei acolo este înșelăciune,pentru că nu sunt corecți, nu îți dă posibilitatea de a câștiga,deci e înșelăciune și e un joc ilegal ce trebuie pedepsit penal,cum de altfel și este,conform O.U.G 77/2009 art.23 al.(2) p d) unde se spune: -constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau cu amendă următoarele fapte :
    …d) organizarea de jocuri de tip alba neagră în scopul obținerii unor venituri ale căror rezultate pot fi influențate prin dexteritatea manuitorului.Deci,în nici un caz nu poți câștiga pentru ca te înșeală..Ca în calitate de jurist,este datoria mea să va informez despre astfel de fapte ilegale..O zi bună!

  2. Este ilegală organizarea de astfel de jocuri al cărui rezultat poate fi influențat prin dexteritatea manuitorului,este înșelăciune și organizare de grup infracțional,astfel trebuie pedepsiți penal,Cum de altfel și este conform o.u.g 77/2009 în articolul. 23-25 din lege.

LĂSAȚI UN MESAJ