Lotul băcăuan care a mers în pregătiri în Germania, în toamna lui 2017

Vestea a adus-o Moșul. Chiar de Crăciun. Predând ștafeta Iepurașului de Paște: în vacanța de primăvară, o selecționată băcăuană de fotbal alcătuită din copii născuți în anii 2009 și 2010 va merge, timp de o săptămână, într-un stagiu de pregătire în Germania.

Totul, în virtutea parteneriatului dintre Asociația Județeană de Fotbal și Asociația Regională de Fotbal și Atletism din Westfalia (FLVW). Inițiativa nu este nouă. Legăturile strânse dintre AJF Bacău și FLVW, consolidate încă din 2016, au dat mai multe roade de-a lungul anilor: schimburi de experiență la nivel de arbitri, donații de echipament sportiv făcute de partea germană, turnee pentru selecționatele de copii ale Bacăului.

În toamna lui 2017, o astfel de selecționată formată din puști născuți în 2006 și 2007 a fost invitată de FLVW într-un turneu la Kamen-Kaiserau, „casa” tuturor selecționatelor de juniori ale Germaniei. Cei 22 de fotbaliști băcăuani au jucat atunci mai multe amicale cu echipe de profil similar și, totodată, au avut ocazia de a asista la două meciuri de seniori: Schalke- Wolfsburg din Bundesliga și Bochum- Fortuna Dusseldorf, din liga secundă.

„Și acum, programul va fi unul similar, chiar dacă nu a fost bătut încă în cuie. Cert este că ne vom deplasa în Germania în perioada 20-27 aprilie, că vom sta tot la Kamen-Kaiserau și că vom susține un joc de verificare cu echipa de copii a celor de la Paderborn. Celelalte meciuri-test și partidele de seniori la care vom asista vor fi stabilite ulterior”, a precizat presedintele AJF Bacău, Cristian Sava, care a adăugat:

„Duceam de mai multă vreme tratative cu partea germană pentru acest stagiu. Invitația a venit chiar cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Un cadou pentru care le mulțumim încă o dată oamenilor deosebiți care se află la conducerea FLVW”.

Ca și în 2017, grosul cheltuielilor (masă, cazare, bilete la meciuri) va fi acoperit de nemți, băcăuanii trebuind să suporte doar costul transportului cu autocarul. Selecția lotului băcăuan va fi efectuată de președintele Comisiei Tehnice, Giani Florian, cel care a supervizat și acțiunea din 2017, atunci când la nivel de staff tehnic au figurat și antrenorii Bogdan Miron și Gabriel Vârlan.

„Este clar că vor merge cei mai merituoși copii. Este și o recompensă, și un stimulent, dar și o experiență importantă în procesul lor de dezvoltare uman și fotbalistic”, a concluzionat presedintele AJF, Cristi Sava.

Alte articole