– recomandarea medicului specialist poate fi biletul catre obtinerea unui permis de conducere – depinde gradul de handicap

Legea nr. 448/06.12.2006, republicata, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede ca autoritatile publice au obligetia sa asigure accesul acestor persoane la mediul fizic, informational si comunicational.

In acest sens, pentru persoanele cu handicap a fost implementat conceptul “Acces pentru toti”, tocmai pentru a impiedica crearea de noi bariere si aparitia unor noi surse de discriminare. In acest sens, la cererea persoanelor cu dizabilitati ale auzului, mentionate in fisa medicala, se va asigura si se va permite prezenta in autovehiculului de examen pentru proba practica, a unui interpret autorizat al limbajului mimico-gestual si al limbajului specific persoanelor cu handicap auditiv, pentru a se asigura o comunicare cât mai corecta intre examinator si candidatul care se afla intr-o asemenea situatie.

PUBLICITATE

Candidatul aflat intr-o asemenea situatie se poate adresa Asociatiei Nationale a Surzilor – Filiala Bacau din str. George Bacovia, nr. 26, telefon 0234.522.175. In ceea ce priveste solicitarile din partea persoanelor cu handicap locomotor, anul trecut, doua persoane au sustinut examen auto.

“In Bacau, exista o scoala de soferi care dispune de o masina dotata pentru nevoile persoanelor cu handicap locomotor. In ceea ce-i priveste pe potentialii candidati cu handicap auditiv, primii care se pot pronunta cu privire la capacitatea de a conduce a acestor persoane, sunt medicii. Deocamdata nu am primit astfel de solicitari”, declara cms.sef Constantin Mihaescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ