Miercuri, 12 iunie, începând cu ora 17.00, Universitatea „George Bacovia” a fost gazda conferinţei „Dimensiunile ascunse ale Universului“ susținută de renumitul profesor universitar dr. Emilian Dudaş. Miercuri, 12 iunie, începând cu ora 17.00, Asociaţia Psimed organizează, în Amfiteatrul „Sanity” al Şcolii Postliceală „Sanity”, Conferinţa „Alimentaţia care hrăneşte trupul, sufletul şi mintea”, invitat special fiind prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi”.

Două evenimente majore, două personalităţi ale ştiinţei româneşti, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, în acelaşi oraş. Emilian Dudaş, strălucit produs al învăţământului românesc, afirmat pe plan internaţional cu „Teoria stringurilor”, o noutate absolută, care pătrunde în dimensiunile ascunse ale Universului. Gheorghe Mencinicopschi, reputat şi strălucit profesor şi cercetător în biochimie, bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriţie umană, autorul conceptului „Hrana are informaţie”, o noutate absolută în domeniu.

Merită toate laudele organizatorii, numai că, nu-i prima dată când semnalez acest aspect, ambele evenimente s-au produs în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, văduvind o parte importantă de public, avid după informaţie, de a participa la amândouă, convinşi fiind că nu vor mai avea ocazia „în viaţa asta”, cum se spune, să se mai întâlnească cu o asemenea ocazie.

Bacăul este un oraş mic, informaţia, despre care au vorbit cei doi oaspeţi, ar putea fi filtrată şi valorificată mult mai bine, astfel ca invitaţii să aibă parte de un public mult mai numeros şi divers. S-ar putea spune că fiecare are publicul lui, afirmaţie adevărată doar în parte, câţiva dintre cei pe care i-am întâlnit la „Sanity” şi-au manifestat regretul că nu au putut fi prezenţi şi la Universitatea „Bacovia”.

Nu este un caz izolat, suprapunerile unor evenimente face parte din „reţeta casei”. O fi viaţa o sumă de renunţări, dar nici chiar aşa. Aici este vorba de „eroare umană”.