Consiliul Judetean sprijina proiectul “Facem diferenta”, derulat in perioada august-septembrie de Asociatia “Lumina” si destinat copiilor cu boli incurabile, unele cauzatoare de moarte. In cadrul proiectului sunt furnizate servicii socio-medicale, la domiciliu, pentru 30 pacienţi, copii si tineri care sufera de boli grave, se acorda consiliere emotionala si suport parintilor a 10 copii care sunt diagnosticati cu boli care le limiteaza viata, servicii socio-medicale pentru cei 10 copii prin participarea lor la activitatile centrului de zi si sunt furnizate servicii de consiliere emotionala fratilor acestor copii, prin participarea la activitati comune.

Intre afectiunile carora li se adreseaza proiectul se numara encefalopatia infantila, tetrapareza spastica, sindromul Lawrence Biedl, distrofia musculara progresiva, hidrocefalia, microcefalia, malformatiile congenitale de cord, aplazia cerebrala, retardul psihomotor, epilepsia, retinopatia de prematuritate, osteomielita vertebrala.

Beneficiarii sunt din Bacau, Nicolae Balcescu, Cleja, Faraoani, Traian, Luizi Calugara, Racova, Blagesti, Gârleni, Buhusi, Calugareni, Secuieni, Vultureni, Tamasi. Proiectul “Facem diferenta” are ca obiective imbunatatirea calitatii vietii si cresterea gradului de acces la servicii de ingrijiri paliative pentru copiii si tinerii cu oportunitati reduse, afectati de o boala incurabila, din judeţul Bacau, prin intermediul serviciilor socio-medicale oferite la domiciliu si in centrul de zi.

“In selectarea pacientilor beneficiari pentru acest proiect am tinut cont de starea lor de vulnerabilitate. Ceea ce vom face va fi sa acordam atât suport medical, cât si social. Vom organiza, spre exemplu, conferinte de familie, mai exact vom ajuta familia sa stabileasca rolurile in familie, pentru a ingriji cât mai bine copilul.

De asemenea, vom oferi informatii despre igiena alimentatiei. Ceea ce este cel mai important, insa, e faptul ca vom lucra cu familia, in ansamblu: pacient, fratii pacientului si parintii sau alti apartinatori”, a explicat Mihaela Dumitrache, director executiv al Asociatiei “Lumina”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ