Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea” organizeaza observatii astronomice în aer liber pentru bacauanii pasionati de astronomie si interesati de observarea detaliata a fenomenelor astronomice.

În noaptea de 27-28 septembrie 2015, se va produce o eclipsa totala de luna vizibila din tara noastra. În aceasta perioada luna se afla la perigeu, favorizând observatiile astronomice, în sensul ca în noaptea eclipsei Luna va fi cu 10-14 la suta mai mare decât dimensiunea sa medie. Popular acest fenomen este denumit „superluna”.

În conditiile unui cer senin, eclipsa va putea fi observata în intervalul orar 04:07 – 7:12 prin instrumente astronomice la sediul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea”, situat pe strada Aleea Parcului, nr. 9.

PUBLICITATE

Eclipsa va putea fi observata din Bacau pâna la ora 7:12, moment în care Luna va apune.
Pentru a observa aceasta eclipsa nu este nevoie de un instrument astronomic, eclipsa fiind vizibila si cu ochiul liber, insa printr-un instrument astronomic se pot observa detaliile fine ale fenomenului.
Fazele eclipsei vor fi urmatoarele: Începutul eclipsei prin penumbra – 3:11; inceputul eclipsei partiale 4:07; inceputul eclipsei totale – 5:11; faza maxima – 5:48; Sfârsitul eclipsei totale – 6:23; sfârsitul eclipsei partiale – 7:27; sfârsitul eclipsei prin penumbra – 8:23.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ