Marti seara la 18.30 la Ateneul bacauan va avea loc concertul grupului DUMI-TRIO.

Este o trupa internationala condusa de chitaristul bacauan George Dumitriu.

Nascut intr-o familie de muzicieni George a ales libertatea improvizatiei studiind la Conservatorul bucurestean si mai apoi la cel din Amsterdam,fiind astfel conectat trendurilor recente din jazzul european si nu numai…

A reusit sa concerteze cu muzicieni importanti de pretutindeni, precum si cu cei romani devenind in scurt timp unul din cei mai activi si apreciati exponenti ai noului val de pe scena romaneasca.

Trioul reprezinta copilul de suflet al chitaristului reunind colegi talentati ai scolii neerlandeze. Turneul reprezinta promovarea primului lor cd Future Nostalgia.

Este o muzica rafinata, de atmosfera introspectiva care accentueaza interplayul empatic al protagonistilor intr-o maniera concisa si eficienta.

Poate fi consderata ca avind o amprenta ECM insa originalitatea lor tine de o maxima economie de efecte sonor/cromatice tesuta intr-o textura armonica densa si cuceritoare. De altfel formatia a mai cintat la Bacau asa ca pronosticul concertului nu poate fi decit foarte optimist…

Nu ratati aceasta intilnire de suflet, ba mai mult mobilizati-va prietenii si cunostintele spre a sarbatori impreuna acest eveniment concertistic !
Radu Ciobanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ